ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οργάνωση αποθήκης σπιτιού: Έξυπνες λύσεις για εξοικονόμηση χώρου ακόμα και στην πιο μικρή αποθήκη

Τα απλά βήματα που θα σου "λύσουν" τα χέρια!
3
'
Οργάνωσε σωστά την αποθήκη του σπιτιού σου istock

Αν είσαι τελειομανής ή απλά θες να βάλεις επιτέλους μια οργάνωση στο σπίτι σου και ειδικά στην αποθήκη, εμείς σου έχουμε έξυπνες λύσεις για εξοικονόμηση χώρου ακόμα και στην πιο μικρή αποθήκη. Και όμως γίνεται και μάλιστα πιο εύκολα από ότι νομίζεις. 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Οργάνωση κουζίνας - Βάλε σε τάξη τα τρόφιμα στα ντουλάπια σου για περισσότερο χώρο

Εκπληκτικές ιδέες για οργάνωση αποθήκης σπιτιού

Αρχικά ξεκινάμε με τα βασικά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να αδειάσεις την αποθήκη σου εντελώς. Στόχος μας είναι να ξεκαθαρίσουμε τα χρήσιμα και τα άχρηστα αντικείμενα που μπορεί να έχουμε ξεχάσει εκεί μέσα. Εννοείται πως ότι σου φαίνεται άχρηστο δεν το κρατάς και σε περίπτωση που βρεις παλιά ρούχα και παπούτσια τα δωρίζεις σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη. 

Αφού ξεχωρίσεις τι πραγματικά θες και τι όχι, θα πρέπει να τα αποθηκεύσεις και σωστά. Στην οργάνωση αποθήκης σπιτιού είναι σημαντικό να δημιουργήσεις όσους περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους μπορείς. Για αυτό μην διστάσεις να προσθέσεις αρκετά ράφια, σανίδες, κουτιά και βαζάκια. Καλό είναι να έχεις ήδη ένα πλάνο για τα πράγματά σου, ώστε αν γίνεται να τα χωρίσεις και σε κατηγορίες. 

Μην ξεχάσεις να αφήσεις αρκετό χώρο για τα εργαλεία σου. Αν δεν έχεις βέβαια μεγάλη αποθήκη, μπορείς να δοκιμάσεις πιο πρωτότυπους τρόπους αποθήκευσης των πραγμάτων σου, όπως για παράδειγμα κονσερβοκούτια και παλέτες. Μπορείς να τα κρεμάσεις στον τοίχο και να τοποθετήσεις εκεί ότι βλέπεις πως σου έχει ξεμείνει. 

Τέλος αν είσαι πιο δημιουργικός τύπος και έχεις εργαλεία που δεν ξέρεις που να τα αποθηκεύσεις, μία ωραία ιδέα θα ήταν να τοποθετήσεις τα εργαλεία σου σε μία ξύλινη ραφιέρα. Αν πάλι έχεις περισσότερα τότε μπορείς να φτιάξεις την δική σου μικρή γωνία, με έναν πάγκο, όπου  μπορείς να κρεμάσεις καλαθάκια, γαντζάκια ή μικρές κρεμάστρες για να ακουμπήσεις τα εργαλεία σου. 

Να θυμάσαι πως το παν είναι να έχεις φαντασία και αρκετή διάθεση. Για να μην βαρεθείς κατά την διάρκεια της οργάνωσης, βάλε την αγαπημένη σου μουσική και δες το σαν ελεύθερο χρόνο για εσένα. 

 

Διάβασε και αυτό: Οργάνωση ντουλάπας - Τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να βάλεις σε τάξη ρούχα και παπούτσια

Αγαπημένο