ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οργάνωση κουζίνας: Βάλε σε τάξη τα τρόφιμα στα ντουλάπια σου για περισσότερο χώρο

Εύκολες και έξυπνες ιδέες!
3
'
Οργάνωσε σωστά την κουζίνα σου shutterstock

Το καλοκαίρι έφυγε, και είναι καιρός να μπει επιτέλους μια τάξη στο σπίτι σου, και ειδικά στην κουζίνα σου. Αν είσαι ωστόσο από τα άτομα που δεν ξέρουν από που να ξεκινήσουν, μην αγχώνεσαι, διότι εμείς σου έχουμε έξυπνες και εύκολες ιδέες για να κάνεις την οργάνωση της κουζίνας σου παιχνιδάκι.Βάλε σε τάξη τα τρόφιμα στα ντουλάπια σου για περισσότερο χώρο, και δες την κουζίνα σου να αλλάζει... 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Οργάνωση ντουλάπας - Τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να βάλεις σε τάξη ρούχα και παπούτσια

Οργάνωση κουζίνας

Αν ψάχνεις εύκολες ιδέες που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις την κουζίνα σου, ένας τρόπος είναι να προσθέσεις ράφια. Ναι και όμως, μπορεί να σου φανεί "βουνό", ωστόσο το να έχεις μικρά ή μεγάλα ανοιχτά ράφια στην κουζίνα σου θα σε βοηθήσει περισσότερο από ότι νομίζεις. Να τονίσουμε επίσης πως θα γλιτώσεις το περιττό χάος όταν ψάχνεις για κάτι, μιας και θα μπορείς να το βρεις κατευθείαν. 

Εικόνα
Οργάνωση κουζίνας
istock

 

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα όλων με την κουζίνα είναι η αποθήκευση των μαγειρικών μας σκευών. Για να δώσεις επιτέλους λύση στο πρόβλημα και να κρατήσεις την κουζίνα σου τακτοποιημένη, το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά γαντζάκια. Extra tip: Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και για μικρότερα αντικείμενα τα οποία μπορείς να τοποθετήσεις στον πάγκο σου. 

Εικόνα
Οργάνωση κουζίνας
istock

 

Οργάνωση τροφίμων 

Εξίσου σημαντική είναι και η οργάνωση των τροφίμων σου. Και φυσικά η οργάνωσή τους θα ξεκινήσει από το ψυγείο. Φρόντισε να αγοράσεις πλαστικά καλαθάκια ή διάφορα βαζάκια τα οποία θα φιλοξενούν τα τρόφιμα και τα ποτά σου ανά κατηγορία. Με αυτόν τον τρόπο θα βρίσκεις πάντα αυτό που ψάχνεις και συγχρόνως θα διατηρείς το ψυγείο καθαρό για περισσότερο καιρό.

Εικόνα
Οργάνωση κουζίνας
istock

 

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα τρόφιμα εκτός ψυγείου. Φρόντισε να τα τοποθετήσεις σε καλαθάκια και βαζάκια, είτε σε ράφια, είτε στα ντουλάπια σου. Μιλώντας για ντουλάπια, μια ντουλάπα με κάθετα τραβηχτά συρτάρια είναι η ιδανική για να μην "χάνεσαι".

Εικόνα
Οργάνωση κουζίνας
istock

 

Οργάνωση ντουλαπιών 

Ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσεις τα ντουλάπια σου είναι να προσθέσεις ράφια τα οποία είναι τραβηχτά για να βρεις αυτό που ψάχνεις χωρίς χάσιμο χρόνου. Εννοείται πως αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο, τα καλαθάκια είναι οι "κολλητοί" σου. 

Εικόνα
Οργάνωση κουζίνας
istock

 

Δες και αυτό: Οργάνωση σπιτιού: 5+1 συμβουλές για να συμμαζέψεις το χάος

Αγαπημένο