ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Φυτά εσωτερικού χώρου για Feng Shui: Φέρε την καλοτυχία σπίτι σου!

Αξίζουν μια δοκιμή, δε νομίζεις;
3
'
fita-esoterikou-xorou-feng-shui

Προσωπικά, δεν πιστεύω ιδαίτερα στην τύχη, αλλά στο δικαίωμα της «ελεύθερης βούλησης» και επιλογής. Κατ΄ επέκτασιν, δεν είχα ψάξει ποτέ μέχρι σήμερα τις αρχές του Feng Shui, ούτε ας πούμε και ποια φυτά εσωτερικού χώρου για παράδειγμα, πρέπει να έχεις στο σπίτι σου σύμφωνα με αυτές. Εξεπλάγην πολύ ευχάριστα ωστόσο, όταν είδα πως έχω ήδη στο σπίτι μου (χωρίς να το ξέρω) 3 φυτά που σύμφωνα με την κινέζκη φιλοσοφία, φέρνουν τύχη και ευημερία. Ποια είναι όμως αυτά;

Το μπαμπού

fita-esoterikou-xorou-feng-shui-bamboo

Αν έχεις ασχοληθεί λίγο με το Feng Shui, σίγουρα θα ξέρεις ότι το μπαμπού φέρνει καλοτυχία. Ιδανικά, θα πρέπει να έχεις 3 στο ίδιο βάζο αφού συμβολίζουν ευτυχία, πλούτο και μακροζωία. Επιπλέον, υπάρχει συγκεκριμένο μέρος που πρέπει να τα βάλεις, ανάλογα με το τι θέλεις να προσελκύσεις. Αν θέλεις για παράδειγμα, καλή τύχη στον τομέα της οικογένειας, τοποθέτησέ τα με κατεύθυνση προς την ανατολή. Αν πάλι θέλεις η τύχη να ευνοήσει τα οικονομικά σου, τότε τοποθέτησε τα μπαμπού σου νοτιοανατολικά.  Πολύ σημαντικό είναι επίσης να μην βάλεις ποτέ το βάζο με τα μπαπού σου στο πάτωμα, αλλά να είναι πάντα ψηλά.

Η σανσιβιέρια

fita-esoterikou-xorou-feng-shui-sansiveria

Η σανσιβιέρα, είναι γνωστή και ως «γλώσσα τις πεθεράς», πράγμα πάρα πολύ αστείο αν σκεφτείς πως σύμφωνα με το Feng Shui,, προστατεύει το σπίτιαπέναντι στις απειλές και τους κατοίκους του από την αρνητική ενέργεια. Επιπλέον, απομακρύνει τις τοξίνες από τον αέρα, βελτιώνοντας την ποιότητά του. Αυτός  είναι και ο λόγος που το πήρα εγώ αλλά με ένα σμπάρο...

Η κρασούλα

fita-esoterikou-xorou-feng-shui-krasoula

Το συγκεκριμένο φυτό, μπήκε στο σπίτι μου σαν δώρο από ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο και παρά τις πολύ αντίξοες συνθήκες (δηλαδή το ότι ξεχνάω συχνά να το ποτίσω), έχει μείνει αγέρωχο! Σύμφωνα με το Feng Shui, τα φυτά με στρογγυλά φύλλα θεωρείται ότι φέρνουν τύχη και μάλιστα είναι το ιδανικό δώρο για κάποιον που άνοιξε τώρα τα επαγγελματικά του «φτερά», αφού λέγεται ότι αν τοποθετηθεί στην είσοδο φέρνει πλούτο και επιτυχία. 

Άλλα δημοφιλή φυτά εωτερικού χώρου στην φιλοσοφία του Feng Shui είναι και η ορχιδέα, ο φίκος και το σπαθίφυλλο. Δεδομένου μάλιστα, ότι οι γιορτές είναι μια ανάσα μακριά, ένα όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου αποτελεί το ιδανικό δώρο για ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Και αν κάτι στην ζωή του πάει προς το καλύτερο... ε σίγουρα μπορείς να το αποδώσεις στο δώρο σου!

Αγαπημένο