ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πως να καθαρίσεις τον ανεμιστήρα σου για καλύτερη και πιο υγιεινή απόδοση

Έτσι θα καθαρίσεις τέλεια τον ανεμιστήρα σου και θα απολαμβάνεις περισσότερη δροσιά
01.06.2022
1
'
Πως να καθαρίσεις τον ανεμιστήρα σου για καλύτερη και πιο υγιεινή απόδοση electric_fan

Το καλοκαίρι έφτασε επιτέλους και έφερε μαζί του όπως πάντα τι υψηλές θερμοκρασίες που μας κάνουν να αναζητάμε μια δόση δροσιάς όπου και να είμαστε. Το μυαλό μας ταξιδεύει σε παραλίες γεμάτες άμμο και γαλαζοπράσινα νερά όμως στην πραγματικότητα βρισκόμαστε στο σπίτι ή στη δουλειά.

Πως λοιπόν θα φέρουμε αυτή την ευχάριστη δροσιά σπίτι μας; Με έναν απλό και οικονομικό τρόπο, ο οποίος δεν είναι το κλιματιστικό, αλλά ο επιτραπέζιος ανεμιστήρας.

Είναι αναγκαίο όμως να τον καθαρίσουμε σωστά πριν ξεκινήσουμε να τον χρησιμοποιούμε, αφού για να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και να καίει λιγότερο ρεύμα θα πρέπει να είναι πεντακάθαρος.

Πως θα το πετύχετε αυτό; Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Εικόνα
electric fan

Δες εδώ: Καθάρισε το πλυντηρίο ρούχων με υλικά που έχεις στο σπίτι σου

Πριν ξεκινήσετε στρώστε μια πετσέτα κάτω από τον ανεμιστήρα για να μην λερώσετε με σκόνη και βρομιές άλλα έπιπλα και επιφάνειες. Βγάλτε τον ανεμιστήρα από την πρίζα και συγκεντρώστε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε.

Τι θα χρειαστείτε:

 Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τον ανεμιστήρα σας θα χρειαστείτε: 

  • δύο βαμβακερά πανάκια, χαρτί κουζίνας
  • ξίδι
  • υγρό πιάτων
  • ζεστό νερό
  • ένα μπουκαλάκι σπρέι
  • ένα πινέλο (ή οδοντόβουρτσα) και μπατονέτες

Βήμα 1ο:  Ανοίξτε τον ανεμιστήρα

Βγάλτε το μπροστινό μέρος του ανεμιστήρα για να μπορέσετε να τον καθαρίσετε πιο αποτελεσματικά. Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας για να απομακρύνετε το μεγαλύτερο μέρος σκόνης. Η ηλεκτρική σας σκούπα ή ένα μικρό σκουπάκι μπορούν, επίσης να φανούν χρήσιμα στο συγκεκριμένο βήμα.

Βήμα 2ο: Φτιάξτε δικό σας καθαριστικό

Ανακατέψτε σε ένα μπουκαλάκι σπρέι 2 φλ. ζεστό νερό, 1/2 κ.γ. υγρό πιάτων, 1/4 φλ. ξίδι. Ψεκάστε με το σπρέι σας τις λεπίδες του ανεμιστήρα και καθαρίστε με ένα πανάκι. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να ξεσκονίσετε καλά την περιοχή ανάμεσα στον κινητήρα του ανεμιστήρα και στις λεπίδες (η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του ανεμιστήρα).

Διάβασε εδώ: Πως να καθαρίσεις το στρώμα του κρεβατιού σου από του επίμονους λεκέδες

Βήμα 3ο: Καθαρίστε τις λεπτομέρειες 

Αφαιρέστε τις λεπίδες και καθαρίστε με μια μπατονέτα όλες τις περιοχές που δεν καθαρίστηκαν με το πινέλο. Αφήστε όλα τα εξαρτήματα να στεγνώσουν φυσικά πριν τα τοποθετήσετε και πάλι στη θέση τους.

Τέλος ένα έξτρα tip που θα σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Μπορείτε να ξεβιδώσετε (χωρίς να χαλάσετε) όλα τα εξαρτήματα του ανεμιστήρα και τις δύο σχάρες (την μπροστινή και την πίσω) τότε μπορείτε να τα πλύνετε όλα μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Προσέξτε μόνο να στεγνώσουν όλα τα εξαρτήματα καλά πριν τα επανατοποθετήσετε στη βάση του ανεμιστήρα και στην πρίζα.

Εικόνα
electric fan
Αγαπημένο