ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τι βλάπτει τα μάτια σου και δεν το υποψιάζεσαι

Τι δείχνει έρευνα
24.02.2021
1
'
ti-vlaptei-ta-matia

Η διαβίωση ενός ανθρώπου σε ένα περιβάλλον με αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση δύναται να παρουσιάσει στα μάτια γλαύκωμα μια πάθηση που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην τύφλωση.

Οι ερευνητές, του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL) και του Οφθαλμολογικού Νοσοκομείου Moorfields, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό Investigative Ophthalmology & Visual Science, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 111.400 άτομα. Διαπιστώθηκε ότι όσοι ζούσαν στις πιο επιβαρυμένες ατμοσφαιρικά περιοχές, ήταν τουλάχιστον 6% πιθανότερο να εκδηλώσουν γλαύκωμα.

Η διατροφή παίζει ρόλο

Όπως και σε όλους τους τομείς, έτσι και στον τομέα της υγείας των ματιών σου, διατροφή παίζει ρόλο. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του American Journal οf Clinical Nutrition μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά με έντονα χρώματα όπως πορτοκάλια, ντομάτες, καρότα, μπρόκολα μπορεί να καθυστερήσει παθήσεις όπως ο καταρράκτης έως και 10 χρόνια. Τα φρούτα και λαχανικά με έντονο χρώμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που όπως φαίνεται δρουν προστατευτικά στην εκφυλιστική αυτή πάθηση των ματιών. 

Αγαπημένο