ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τέλος οι μάσκες από αύριο - Πού θα πρέπει να συνεχίσουμε να τις φοράμε;

Από αύριο, Τετάρτη 1η Ιουνίου, καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
2
'
Τέλος οι μάσκες από αύριο - Πού θα πρέπει να συνεχίσουμε να τις φοράμε; Μάσκες_1 Ιουνίου

Καταργείται από αύριο, Τετάρτη 1 Ιουνίου, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις.

Η άρση της υποχρεωτικότητας θα ισχύσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου του 2022, οπότε και αναμένεται να εξεταστούν εκ νέου τα μέτρα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Τι ισχύει για τη μάσκα στα ταξίδια

Η μάσκα λοιπόν καταργείται στα αεροπλάνα και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Σημειώνεται ότι για όσους ταξιδεύουν με πλοίο δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση για τη χρήση της μάσκας. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αυτή την εβδομάδα θα συζητήσει το πρωτόκολλο των πλοίων. "Όπου έχουμε αριθμημένες θέσεις, υπάρχει δυνατότητα να μείνουμε στη σύσταση. Σε άλλα ΜΜΜ, που δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις, η μάσκα είναι υποχρεωτική", τόνισε.

Οι χώροι που συνεχίζει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Η χρήση μάσκας παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες, τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Εικόνα
ΜΑΣΚΕΣ

Δείτε επίσης: Θάνος Πλεύρης: Έρχεται τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό από Σεπτέμβριο – Τα μέτρα που θα επανέλθουν

Τι θα ισχύει σε Σχολεία και Πανεπιστήμια

Χωρίς μάσκες θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι μαθητές, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής Ειδικών. Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους, από την 1η Ιουνίου, οι ειδικοί εισηγήθηκαν το ίδιο και για σχολεία - Πανεπιστήμια.

Η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων έγινε δεκτή από το υπουργείο Παιδείας κι έτσι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί βάζουν με τη σειρά τους τις μάσκες… στην τσέπη από 1/6, καθώς η χρήση τους παραμένει μόνο ως σύσταση. Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.

Τι θα ισχύει στις εξετάσεις 

Η μοναδική περίπτωση που η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 23 Μαΐου ξεκίνησαν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου, ενώ σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2022, οι εξετάσεις ξεκινούν για τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ την Παρασκευή 3 Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ μία μέρα νωρίτερα.

Μάθετε ακόμη: Μωβ τσούχτρα: Πως θα καταπραϋνεις τον πόνο από το τσίμπημα και τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις

Αγαπημένο