ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Θάνος Πλεύρης: Έρχεται τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό από Σεπτέμβριο – Τα μέτρα που θα επανέλθουν

Όλα όσα είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για την τέταρτη δόση εμβολίου και για τα μέτρα που θα ισχύσουν από το Σεπτέμβριο!
2
'
Θάνος Πλεύρης_Έρχεται τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό από Σεπτέμβριο – Τα μέτρα που θα επανέλθουν Κορονοϊός_Εμβόλιο

Την εκτίμηση ότι από το Σεπτέμβριο θα χρειαστεί μια τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Ενώ, ανέφερε επιπλέον ότι από Σεπτέμβριο υπάρχει το ενδεχόμενο να επανέλθουν κάποια από τα περιοριστικά μέτρα, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

«Θα θέλαμε και στον κορονοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού, ενώ η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και στον γενικό πληθυσμό». Ενώ, στη συνέχεια επεσήμανε ότι «αν θα είναι υποχρεωτική η τέταρτη δόση θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας».

Επίσης, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι πιθανότατα ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα γίνει με τη σειρά που γίνεται και στη γρίπη. Θα ξεκινήσει με βάση την ηλικία, θα επεκταθεί στις ευάλωτες ομάδες και στη συνέχεια στον γενικό πληθυσμό.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας, υπογράμμισε ότι στους σκληρούς δείκτες βρισκόμαστε σε πολύ χαμηλή πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ , ενώ αντίστοιχα και τα κρούσματα επιβεβαιώνουν ότι περνάμε σε μια περίοδο ύφεσης.

Δείτε επίσης: Έχεις νοσήσει από κορονοϊό; Μάθε πόσο ευάλωτος είσαι στην κατάθλιψη!

«Αυτό μας δείχνει ότι το καλοκαίρι φαίνεται ότι δε θα μας πιέσει η πανδημία, ωστόσο όλη η επιστημονική κοινότητα λέει ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, ακόμα και με την Όμικρον το φθινόπωρο θα έχουμε μια πίεση. Περιμένουμε ότι τον Σεπτέμβριο ακόμα και με τα χαρακτηριστικά που έχουν οι βαριές λοιμώξεις του αναπνευστικού προ Covid, θα υπάρξει μια πίεση», εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης.

Ενώ, όσον αφορά στα μέτρα προστασίας κάτα του κορονοϊού, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι «κάποια μέτρα μπορεί να επανέλθουν, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Σίγουρα, η μάσκα που είναι και το τελευταίο μέτρο που φεύγει, είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δε βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα».

Επίσης, δήλωσε ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα συζητήσει αυτή την εβδομάδα σχετικά με το πρωτόκολλο των πλοίων, επισημαίνοντας ότι «Όπου έχουμε αριθμημένες θέσεις, υπάρχει δυνατότητα να μείνουμε στη σύσταση. Σε άλλα ΜΜΜ, που δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις, η μάσκα είναι υποχρεωτική».

Τέλος, σχετικά με την κατάσταση στο ΕΣΥ, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι λόγω της πανδημίας πολλά τακτικά χειρουργεία είχαν μείνει πίσω και πολλοί άνθρωποι δεν είχαν πάει στο ΕΣΥ, με αποτέλεσμα τώρα να «δημιουργούνται συνθήκες πίεσης στα non covid περιστατικά».

Ενώ, εξήγησε στη συνέχεια τον τρόπο που θα προσπαθήσουν να ρυθμίσουν την κατάσταση, αναφέροντας: «Αυτό προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με τρεις τρόπους: Ο πρώτος είναι ότι παίρνουμε επικουρικό προσωπικό, ενώ θα βγουν και οι προκηρύξεις για το μόνιμο προσωπικό που αφορούν σε 4.000 νοσηλευτές και 700 γιατροί). Δεύτερον, είμαστε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα σε τέτοια περιστατικά, όπου υπάρχουν μεγάλες λίστες, να μπορούν να μεταφέρονται και να γίνονται χειρουργεία χωρίς να πληρώνει ο πολίτης. Και τρίτον, συζητάμε, όπου έχουμε κενά στο σύστημα που δεν καλύπτονται από άγονες προκηρύξεις, θα υπάρχει και υποχρεωτικότητα σε ιδιώτες, οι οποίοι συμβάλλονται με τον ΕΟΠΠΥ».

Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα:

 

Μάθετε ακόμη: Κορονοϊός: Οι μισοί άνθρωποι που νοσηλεύθηκαν, έχουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα μετά από δύο χρόνια

Αγαπημένο