ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόσο εύκολα μπορείς να κρυολογήσεις αν βγεις έξω με βρεγμένα μαλλιά;

Όλα όσα λένε οι ειδικοί για το ζήτημα!
17.02.2023
1
'
Πόσο εύκολα μπορείς να κρυολογήσεις αν βγεις έξω με βρεγμένα μαλλιά; Photo/Istock

Κατά βάση υποστηρίζεται ότι στις περιπτώσεις που βγεις με βρεγμένο μαλλί έξω στο κρύο, αυτομάτως θα κρυολογήσεις. Βέβαια οι ειδικοί από την άλλη έρχονται να αμφισβητήσουν την άποψη αυτή!

Πιο συγκεκριμένα οι ιοί του αναπνευστικού όπως αυτοί που δημιουργούν κρυολόγημα και γρίπη, καθώς και ο κορονοϊός, μεταδίδονται μέσω των σωματικών υγρών και συγκεκριμένα μέσω του βήχα και του φτερνίσματος.

Έτσι τα βρεγμένα μαλλιά δεν ελκύουν με κάποιον τρόπο παραπάνω τα σωματίδια του ιού και αυτομάτως δεν μας κάνουν πιο ευάλωτους, σε ιώσεις και κρυολόγημα.

Μάθε επίσης: Κορονοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες είναι πιο ευαίσθητοι ασθενείς!

Ο καθηγητής Paul Hunter, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο East Anglia, έχει ασχοληθεί με όλες τις επιδημίες των τελευταίων 30 ετών.

«Θα κρυώσετε μόνο μέσω της επαφής με κάποιον που είναι άρρωστος και αυτή είναι η βασική αιτία. Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, δεν μπορείτε να προσβληθείτε από λοίμωξη του αναπνευστικού, επειδή απλά παρασύρονται από τον άνεμο».

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/ygeia/nea/ta-21-pragmata-poy-den-prepei-na-kaneis-eheis-entono-synahi

Πίσω από κάθε κρυολόγημα το χειμώνα και πάντα σύμφωνα με τους ειδικούς, κρύβεται ο αυξημένος χρόνος που καθόμαστε στριμωγμένοι σε χώρους με κακό αερισμό, κοντά σε άλλους ανθρώπους. Αυτές άλλωστε είναι και οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των ιών!

«Αυτό που συμβαίνει με τον κρύο καιρό είναι ότι γενικά οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης. Υπάρχει η άποψη ότι εάν ο βλεννογόνος της μύτης ή η μύτη σας κρυώσει, γίνεστε πιο ευαίσθητοι όταν επιστρέφετε σε εσωτερικό χώρο και συναναστρέφεστε άλλους ανθρώπους, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί» λέει ο Hunter.

Διάβασε ακόμα: Τα 2+1 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αν έχεις έντονο συνάχι!

Φωτογραφικά Πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο