ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πλένεις και εσύ το κοτόπουλο πριν το μαγείρεμα; Σταμάτα αμέσως!

Μάθε γιατί είναι απαγορεύτικό να πλένεις το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψεις
24.05.2022
1
'
Πλένεις και εσύ το κοτόπουλο πριν το μαγείρεμα; Σταμάτα αμέσως! Raw chicken

Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις για κάτι που ίσως και να μην περίμενες και αφορά το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν από το μαγείρεμα.

Αντίθετα με όσα γνώριζες μέχρι σήμερα για το καλό πλύσιμο των πουλερικών, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να ξεπλένεις το κοτόπουλο πριν το μαγείρεμα και εξηγούν τους λόγους!

Δώσε προσοχή και σταμάτα το πλύσιμο του κοτόπουλου πρωτού το μαγειρέψεις!

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν, υποστηρίζεται πως το πλύσιμο των πουλερικών κάνει τα μικρόβια που βρίσκονται σε αυτά να εξαπλωθούν σε όλη την κουζίνα, από το νεροχύτη μέχρι και τα τρόφιμα που βρίσκονται κοντά.

Τα κακοήθεις μικρόβια που προκαλούν αρρώστιες βρίσκονται συχνά στο έντερο των υγιών πουλερικών και επιτρέπεται να βρίσκονται στο ωμό κοτόπουλο, θεωρώντας ότι κανείς δεν τρώει ένα μέτρια ψημένο κοτόπουλο και ότι το πολύ ψήσιμο θα σκοτώσει τα βακτήρια.

Δες ακόμη: Ηλίας Μαμαλάκης: Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να χάσει 52 ολόκληρα κιλά

Είναι λοιπόν πιθανό οι δύο συχνές αιτίες τροφικής δηλητηρίασης, η σαλμονέλα και το καμπυλοβακτήριο, να βρίσκονται «δικαιολογημένα» επάνω στο κοτόπουλο, όπως επισημαίνει η Mindy Brashears, υπεύθυνη ασφάλειας τροφίμων στο Υπουργείο Γεωργίας της Αμερικής (USDA).

Εικόνα
chicken

Πως όμως η επιστήμη κατέληξε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα;

Οι ερευνητές ψέκασαν ένα ωμό κοτόπουλο με ένα μη επιβλαβές στέλεχος του E. coli και παρακολούθησαν τους εθελοντές σε ένα τεστ μαγειρέματος στις κουζίνες τους.

Όπως διαπιστώθηκε, από όσους έπλυναν το ωμό κοτόπουλο, σχεδόν το 1/4 κατέληξε να εξαπλώνει τα βακτήρια και στο μαρούλι.

Άλλος ένας τρόπος που μπορεί να βοηθήσει τα βακτήρια να εξαπλωθούν είναι η απόψυξη!  Στην περίπτωση της απόψυξης, οι ειδικοί τονίζουν ότι τα πουλερικά δε θα πρέπει να αφήνονται έξω, καθώς τα μικρόβια αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Αντίθετα, συνιστούν το ξεπάγωμα στο ψυγείο, σε κρύο νερό ή σε φούρνο μικροκυμάτων!

Διάβασε εδώ: Τι μπορείς να παραγγείλεις το βράδυ για φαγητό αν κάνεις δίαιτα ή διατροφή;

Αν είσαι λάτρης του κοτόπουλου και αποτελεί βασικό κομμάτι της διατροφής σου τότε πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Για να διασφαλίσεις πως το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί κατάλληλα τότε χρησιμοποίησε ένα θερμόμετρο για να ελέγχεις ότι ακόμα και στα βαθύτερα και παχύτερα σημεία του τροφίμου η θερμοκρασία έχει φτάσει τους 165 βαθμούς.

Τέλος, μετά το μαγείρεμα του, το υπόλοιπο κοτόπουλο θα πρέπει να διατηρηθεί σε ασφαλές σημείο και να το τοποθετήσεις ξανά στο ψυγείο τουλάχιστον δύο ώρες αργότερα.

Εικόνα
chicken
Αγαπημένο