ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί ο καφές με άδειο στομάχι είναι απαγορευτικός;

Τι πρέπει να προσέξεις και ποια μακροχρόνια προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν από την κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι:
05.12.2022
1
'
Γιατί ο καφές με άδειο στομάχι είναι απαγορευτικός; Photo/Istock

Στην περίπτωση που καταναλώνετε καφέ με άδειο στομάχι, θα πρέπει να ξέρετε ότι τα αρνητικά υπερτερούν των θετικών και αυτό γιατί προκαλεί αύξηση της παραγωγής οξέων στο στομάχι.

Πολλοί άνθρωποι για να ξεκινήσουν τη μέρα τους και με μόνο μια γουλιά καφέ, νιώθουν ότι μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά και να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο.

Ωστόσο αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν κατά την διάρκεια της ημέρας τους χωρίς καφέ, καλό είναι να γνωρίζετε και τις επιπτώσεις που προκαλούνται στον οργανισμό σας.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Καφές και καύση λίπους: Πόσο πρέπει να πίνετε για να χάσετε βάρος

Εικόνα
Γιατι ο καφές με άδειο στομάχι είναι απαγορευτικός;

Ένα ευαίσθητο πεπτικό σύστημα, μπορεί να επηρεαστεί πολύ και να βλάψει την εσωτερική επικάλυψη του στομάχου δηλαδή το βλεννογόνο, όπως και να επιδεινώσει τα συμπτώματα δυσπεψίας, καούρας ή του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, με την κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι.

Για τις γυναίκες συγκεκριμένα, η κατανάλωση καφέ, ακόμη και χωρίς καφεΐνη, με άδειο στομάχι, αυξάνει την κορτιζόλη, η οποία μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ωορρηξία, το βάρος και την ορμονική ισορροπία. Επιπροσθέτως, η ορμόνη του στρες που ενισχύει την ρύθμιση της ενέργειας και σας κάνει να είστε σε εγρήγορση, πολλές φορές παρουσιάζει διακυμάνσεις μέσα στην ημέρα και είναι γενικά υψηλή το πρωί και χαμηλή το βράδυ.

Ο πρωινός καφές αυξάνει την κορτιζόλη και παρεμβαίνει στην παραγωγή της ορμόνης, με αποτέλεσμα να αλλάζει και τον χρόνο του κύκλου σας.

Η κορτιζόλη είναι απαραίτητο στοιχείο για την υγεία σας, αφού το σώμα παράγει συνεχώς κορτιζόλη όταν είστε αγχωμένοι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σακχάρου στο αίμα, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης. Η μεγάλη δόση κορτιζόλης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και να προκαλέσει προβλήματα κατά τον ύπνο.

Τι είναι ιδανικό να καταναλώνετε το πρωί;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου είναι το ιδανικότερο για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του. Το νερό είναι το μόνο αναζωογονητικό ρόφημα που χρειάζεται το σώμα σας το πρωί!

Εικόνα
Γιατι ο καφές με άδειο στομάχι είναι απαγορευτικός;

Τέλος, δεν είναι απαραίτητο να σταματήσετε τελείως τον πρωινό σας καφέ, αλλά προηγείται ιδανικά, πίνοντας πρώτα νερό και στη συνέχεια τον καφέ.

Αν πάλι δεν είναι το αγαπημένο σας να πίνετε νερό το πρωί, υπάρχει η επιλογή να στύψετε λίγο λεμόνι ή να προσθέσετε μερικές φέτες φρεσκοκομμένων εσπεριδοειδών για άρωμα. Έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες!

Εικόνα
Γιατι ο καφές με άδειο στομάχι είναι απαγορευτικός;

Ρίξε μια ματιά: Απίστευτο και όμως αληθινό! 6 τρόφιμα που δίνουν πραγματική λύση στα πιο κοινά προβλήματα καθαρισμού

Αγαπημένο