ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 tips για να εξαφανίσετε άμεσα το φούσκωμα της κοιλιάς

Τα tips ενάντια στο πρήξιμο της κοιλιάς!
1
'
3 tips για να εξαφανίσετε άμεσα το φούσκωμα της κοιλιάς Πρησμένη_Κοιλιά

Το πρήξιμο στην κοιλιά είναι ένα κοινό σύμπτωμα που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Ειδικά οι γυναίκες πολλές φορές ταλαιπωρούνται από το φούσκωμα λόγω ορμονικών διαταραχών. Για να απαλλαγείτε από το φούσκωμα, εφόσον δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, θα πρέπει να διαμορφώσετε ένα νέο διατροφικό πρόγραμμα και να αλλάξετε τις συνήθειές σας.

Με τα παρακάτω βήματα, θα δείτε την κοιλιά σας να γίνετε επίπεδη άμεσα και θα φορέσετε ξανά το πιο στενό τζιν σας χωρίς να ανησυχείτε!

Πρήξιμο στην κοιλιά: Λύσεις

Εικόνα
ΠΡΗΞΙΜΟ ΚΟΙΛΙΑΣ

Καταναλώστε περισσότερο νερό

Πολλοί θεωρούν πως το νερό ενισχύει το φούσκωμα, ωστόσο στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Συγκεκριμένα, αν παρέχεται λίγο νερό στον οργανισμό σας, έχει την τάση να κρατά περισσότερο από αυτό που ήδη έχει, κι έτσι δημιουργείται κατακράτηση υγρών.

Για να καταπολεμήσετε την κατακράτηση υγρών και ταυτόχρονα να απομακρύνετε το επιπλέον νάτριο από τα νεφρά, που είναι μια συχνή αιτία του φουσκώματος, θα πρέπει να καταναλώνετε μια επαρκή ποσότητα νερού.

Δείτε επίσης: Οι τροφές που "κρύβουν" σαλμονέλα και πρέπει να προσέξετε- Δεν είναι μόνο το κοτόπουλο!

Εικόνα
ΠΡΗΞΙΜΟ ΚΟΙΛΙΑΣ

Φροντίστε να μασάτε καλά τις τροφές

Τα αέρια που προκαλούν το πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς μπορούν να αποφευχθούν αν μασάτε καλά τις τροφές που καταναλώνετε. Κι αυτό γιατί; Αν δεν μασάτε σωστά, το φαγητό δεν μπορεί να διασπαστεί και να επεξεργαστεί σωστά από το στομάχι και έτσι δημιουργούνται τα ανεπιθύμητα αέρια και κατ΄επέκταση το ενοχλητικό φούσκωμα.

Η βοήθεια των προβιοτικών

Τα προβιοτικά είναι "ζωντανοί οργανισμοί" που βοηθούν στην υγεία του εντέρου, ενισχύοντας το μικροβίωμα.

Μπορείτε να λάβετε μια επαρκή ποσότητα προβιοτικών είτε μέσω συμπληρωμάτων είτε μέσω διατροφής. Συγκεκριμένα, ωφέλιμα βακτήρια μπορείτε να βρείτε σε τροφές όπως το γιαούρτι, το κεφίρ, οι πίκλες και το ξινολάχανο.

Φωτογραφικά πρακτορεία: Istock

Μάθετε ακόμα: 10 τροφές που απαγορεύεται να βάλεις στην κατάψυξη!

Αγαπημένο