ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι τροφές που καταπολεμούν την κατακράτηση υγρών για ένα καλοκαίρι χωρίς φούσκωμα

Μάθετε ποιες είναι οι αιτίες που οδηγούν στην κατακράτηση υγρών, αλλά και ποιες είναι οι λύσεις για να την αντιμετωπίσετε!
29.06.2022
2
'
Οι τροφές που καταπολεμούν την κατακράτηση υγρών για ένα καλοκαίρι χωρίς φούσκωμα Κατακράτηση_Υγρών

Η κατακράτηση υγρών δημιουργείται από την συσσώρευση μεγάλης ποσότητας υγρών στον οργανισμό και το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται πρήξιμο στην περιοχή.

Οι λόγοι που οδηγούν στην κατακράτηση υγρών

Εικόνα
κατακράτηση υγρών
 • Πολλές γυναίκες έχουν κατακράτηση υγρών λίγες μέρες πριν την έμμηνο ρύση, κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και γενικά όταν ο οργανισμός έρχεται αντιμέτωπος με ορμονικές διαταραχές.
 • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επίσης ένα συχνό φαινόμενο, καθώς αυξάνεται η παραγωγή της ορμόνης αλδοστερόνης και των οιστρογόνων.
 • Η κατακράτηση υγρών μπορεί να οφείλεται και στη λήψη ορισμένων φαρμάκων όπως τα αντισυλληπτικά, η κορτιζόνη, τα αγχολυτικά, και τα οπιούχα σκευάσματα.
 • Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού είναι επίσης μία βασική αιτία της κατακράτησης των υγρών, λόγω του νατρίου που περιέχει.
 • Παράλληλα, αρνητικές συνέπειες έχει και η μη επαρκής κατανάλωση νερού, καθώς ο οργανισμός για να διώξει το νάτριο από τον οργανισμό, το οποίο είναι υπεύθυνο για την κατακράτηση, χρειάζεται αρκετό νερό.
 • Η κακή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου είναι ένας ακόμη λόγος.
 • Τέλος, σε ασθενείς µε καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια συχνά παρατηρείται µια µορφή κατακράτησης υγρών.

Δείτε επίσης: Τρώτε όρθιοι; Οι κίνδυνοι για την υγεία σας

Κατακράτηση υγρών: Λύσεις

Εικόνα
κατακράτηση υγρών
 1. Περιορίστε την κατανάλωση αλατιού, το οποίο αυξάνει την κατακράτηση υγρών. Αντί του αλατιού, χρησιμοποιείστε χυμό λεμονιού, βότανα, αρωματικό ξύδι και μυρωδικά, ώστε να δώσετε νοστιμιά και γεύση στο φαγητό σας.
 2. Καταναλώστε πιο συχνά ψάρια αντί κρέας, τα οποία αποτελούν μια από τις καλύτερες διατροφικές πηγές λινολεϊκού οξέος, το οποίο βοηθάει στην καταπολέμηση του λίπους και την κατακράτηση υγρών.
 3. Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά, τα οποία έχουν φυσική διουρητική δράση ή είναι πλούσια σε νερό με αποτέλεσμα να βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών. Τέτοια είναι: το καρπούζι, το αγγούρι, οι φράουλες και το σέλινο.
 4. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε κάλιο (μπανάνα, πατάτες, γλυκοπατάτες, ροδάκινο, σταφίδες, παντζάρια, φυσικός χυμός πορτοκάλι) και μαγνήσιο (φρούτα, πράσινα λαχανικά, όσπρια, θαλασσινά, δημητριακά ολικής άλεσης) τα οποία βοηθούν στην εξάλειψη της κατακράτησης υγρών.
 5. Πιείτε αφέψημα πικραλίδας: Η πικραλίδα ή ταραξάκο είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται ως φυσικό διουρητικό. Τα φυσικά διουρητικά μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την κατακράτηση υγρών μέσω της πρόσκλησης συχνής ούρησης.
 6. Αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες: Η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων οδηγεί σε απότομη αύξηση του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα. Τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης αναγκάζουν το σώμα να διατηρεί περισσότερο νάτριο αυξάνοντας τις ποσότητες των υγρών στο σώμα.

Μάθετε ακόμη: Brad Pitt: Τι είναι η νευρολογική διαταραχή "προσωποαγνωσία" από την οποία υποστηρίζει πως πάσχει

Αγαπημένο