ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ποιοι χαρακτήρες είναι πιο πιθανό να απιστήσουν σε μια σχέση; Τι λένε οι έρευνες

Αυτοί οι χαρακτήρες μπορεί να απατήσουν τον σύντροφό τους!
05.08.2022
1
'
Ποιοι χαρακτήρες είναι πιο πιθανό να απιστήσουν σε μια σχέση; Τι λένε οι έρευνες Απιστία

Αν έχετε αμφιβολίες στη σχέση σας και πιστεύετε ότι ο σύντροφός σας, σας απατά υπάρχουν μερικά σημάδια που δείχνουν ποιοι είναι οι άνθρωποι που μπορεί να απιστήσουν.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Queensland θέλησαν να διερευνήσουν γιατί οι άνθρωποι απιστούν και εάν υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που μαρτυρούν ότι κάποιος μπορεί να απατήσει το σύντροφό του.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Μόλις χώρισες; 4+1 τρόποι για να τον ξεπεράσεις!

Σύμφωνα με τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο British Journal of Psychology, πιο πιθανό να απατήσουν σε μια σχέση είναι όσοι είχαν στο παρελθόν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους ή όσων η συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από παρορμητισμό.

Για να γίνουν κατανοητοί οι παράγοντες που οδηγούν έναν άνθρωπο στην απιστία, οι μελετητές διερεύνησαν τις περιπτώσεις 123 ετεροφυλόφιλων ανθρώπων μεταξύ 17 και 25 ετών, όλοι εκ των οποίων ήταν σε σχέση.

Διαπίστωσαν ότι οι παρορμητικοί άνθρωποι μπορεί να απατήσουν πιο εύκολα, απλώς και μόνο γιατί δεν σταματούν για να σκεφτούν αυτό που ετοιμάζονται να κάνουν. Αντ’ αυτού, αντιδρούν αμέσως, ακολουθώντας τις στιγμιαίες σκέψεις και τις ενστικτώδεις επιθυμίες τους.

Το συμπέρασμα είναι πως όσοι είχαν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους στο παρελθόν είναι πιθανότερο να απιστήσουν, αναζητώντας άλλους συντρόφους, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν αναπτύξει συγκεκριμένες ικανότητες σε αυτό. «Οι συμμετέχοντες που έχουν βιώσει την σεξουαλική οικειότητα με έναν μεγαλύτερο αριθμό ερωτικών συντρόφων ανέφεραν εντονότερη κλίση προς το σεξ, αλλά και το φιλί εκτός της σχέσης τους», εξηγούν οι συγγραφείς της μελέτης. «Η τάση αυτή μπορεί να αποδοθεί στη δεξιότητα αυτών των ατόμων να αναγνωρίζουν ανθρώπους στο περιβάλλον τους, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ερωτικούς συντρόφους».

Δες και αυτό: Πώς να διατηρήσεις υψηλά standards στις σχέσεις χωρίς να τις καταστρέφεις!

Αγαπημένο