ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Απιστία: Αυτοί είναι οι τύποι ανθρώπων που απατούν πιο εύκολα!

Τι έδειξε σχετική μελέτη ερευνητών;
22.02.2023
1
'
Απιστία: Αυτές οι περιπτώσεις ανθρώπων απατούν πιο εύκολα! iStock

Αναρωτιέσαι αν ο σύντροφος σου σε απατάει και έχεις μπει σε σκέψεις;

Στο παραπάνω ερώτημα έρχεται να απαντήσει μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Queensland!

Μάθε επίσης: Ποια είναι τελικά η καλύτερη ώρα για σeξ;

Οι ερευνητές τονίζουν ότι κάθε ανθρώπινη σχέση είναι ιδιαίτερη και μοναδική με το δικό της τρόπο, ωστόσο επικεντρώθηκαν στο γιατί κάποιοι άνθρωποι τείνουν να απατούν. Επίσης εξέτασαν ποιοι είναι οι παράγοντες που προδίδουν ότι ένας άνθρωπος είναι πιο εύκολο να απατήσει τον σύντροφο του.

Τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο British Journal of psychology, λένε χαρακτηριστικά ότι σε μία σχέση είναι πιο πιθανό να απατήσουν όσοι είχαν στο παρελθόν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους ή όσων η συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από παρορμητισμό.

Οι ερευνητές ωστόσο μελέτησαν ακόμα 123 περιπτώσεις ετεροφυλόφιλων ανθρώπων μεταξύ 17 και 25 ετών, όλοι εκ των οποίων βρισκόντουσαν σε σχέση, με σκοπό να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι που κάποιος φτάνει στην απιστία.

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/psyhologia/sheseis/poia-einai-telika-i-kalyteri-ora-gia-sex

Παρατηρήθηκε ότι η παρορμητικοί άνθρωποι τείνουν να απατούν πιο συχνά καθώς προτρέχουν, χωρίς να σκεφτούν πριν το κάνουν. Αντιθέτως δρουν στιγμιαία βασισμένοι στην σκέψεις και τις ενστικτώδεις επιθυμίες τους!

Από την άλλη όσο περισσότεροι ήταν οι ερωτικοί σύντροφοι στο παρελθόν τόσο πιθανότερο ήταν κάποιος να απιστήσει, αναζητώντας άλλους συντρόφους καθώς όπως δηλώνουν και οι μελετητές, έχουν αναπτύξει συγκεκριμένες ικανότητες σε αυτό.

«Οι συμμετέχοντες που έχουν βιώσει την σεξουαλική οικειότητα με έναν μεγαλύτερο αριθμό ερωτικών συντρόφων ανέφεραν εντονότερη κλίση προς το σeξ, αλλά και το φιλί εκτός της σχέσης τους», εξηγούν οι συγγραφείς της μελέτης.

«Η τάση αυτή μπορεί να αποδοθεί στη δεξιότητα αυτών των ατόμων να αναγνωρίζουν ανθρώπους στο περιβάλλον τους, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ερωτικούς συντρόφους».

Επιπλέον ένα ακόμα κριτήριο που θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον στην απιστία είναι η αίσθηση της συναισθηματικής απομάκρυνσης από το σύντροφό και ο χαμηλός βαθμός ικανοποίησης από την σχέση, που πολλές φορές προκαλείται σε άτομα που εντάσσονται στην προαναφερθούσα κατηγορία.

Μάλιστα οι άντρες τείνουν να απατούν κάνοντας σeξ, ενώ οι γυναίκες μένουν πιο εύκολα στο φιλί!

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/psyhologia/sheseis/poia-einai-telika-i-kalyteri-ora-gia-sex

Διάβασε ακόμα: 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχει τελειώσει η σχέση σας

Φωτογραφικά Πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο