ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Απιστία; 3 τρόποι να τη διαχειριστείς

Ολοένα και πιο συχνά, οι σχέσεις αντιμετωπίζουν τη κρούση της απιστίας και τα συναισθήματα γύρω από αυτή τη πράξη.
4
'
απιστία πως να τη διαχειριστείς istock

Είτε βιώνεις σε προσωπικό επίπεδο μια περίπτωση απιστίας, είτε τη παρατηρείς σαν θεατής είναι σίγουρα δύσκολο. Η απιστία κλονίζει μια σχέση και τις περισσότερες φορές, τη διαλύει ολοκληρωτικά. Τη στιγμή που συμβαίνει, όλα φαίνονται απελπιστικά και μη αντιμετωπίσιμα. Στη πραγματικότητα όμως, με λίγη ψυχραιμία και ηρεμία, θα δεις ότι ακόμα και αυτό μπορείς να το ξεπεράσεις.

Μην κατηγορείς συνέχεια τον εαυτό σου

Όταν πάει κάτι λάθος, ψάχνουμε να δούμε τι συνέβη και ποιός έφταιξε για αυτό το λάθος. Είναι συχνό φαινόμενο να κατηγορείς τον εαυτό σου και να θεωρείς πως εσύ “έσπρωξες” τον άλλον σε μια τέτοια κίνηση. Σίγουρα είναι σημαντικό ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να επωμιστείς εσύ όλο το βάρος. Ακόμα και αν η απιστία συνέβη επειδή η σχέση σου είχε φτάσει σε τέλμα, δε δικαιολογείται η προδοσία. Επομένως, μη βιαστείς να κατηγορήσεις τον εαυτό σου.

Διάβασε ακόμα: Οι διαφορετικοί τρόποι που αντιδρούν τα ζευγάρια στην απιστία

Μην αναλωθείς στις λεπτομέρειες

Μια ακόμη συχνή παγίδα στις περιπτώσεις της απιστίας, είναι να θέλεις να ανακαλύψεις όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς. Φαινομενικά, αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα γιατί συνέβη αυτό που συνέβη. Στη πράξη, αυτή η αναζήτηση θα σε πληγώσει περισσότερο. Οι λεπτομέρειες δε θα αλλάξουν αυτό που συνέβη ούτε θα αλλάξουν το πως ένιωσες. Αν μη τι άλλο, μπορεί να σε κάνουν να αισθανθείς χειρότερα. Προσπάθησε να κρατήσεις την ενέργεια σου για τα επόμενα βήματα.

Μάθε ακόμα ποιες είναι οι 10 πιο κοινές αιτίες διαζυγίου

Μην το μοιραστείς με όλους

Η απιστία σαν θέμα είναι ευαίσθητο και αρκετά προσωπικό. Στη συζήτηση πάνω μπορεί να ακουστούν διαφορετικές απόψεις που τελικά δε θα σε ωφελήσουν κάπου. Σίγουρα έχεις ανάγκη τους δικούς σου, αγαπημένους ανθρώπους για να μοιραστείς τα όσα νιώθεις. Σε πρώτη φάση, μη βιαστείς να μοιραστείς με όλους για τη κατάσταση της σχέσης σου. Όντας σε συναισθηματικό μπέρδεμα, οι πολλές απόψεις ίσως σε κάνουν να νιώσεις χειρότερα. Αν ακόμα δεν έχεις καταλήξει στο τι θέλεις να κάνεις εσύ, δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να το σκεφτεί χωρίς αντιπερισπασμό. Ίσως θέλεις να μείνεις σε αυτή τη σχέση και να δώσεις μια παραπάνω ευκαιρία.

Τι μπορεί να σε διδάξει η απιστία

Αν θεωρείς ότι η σχέση αυτή έκανε τον κύκλο της και δε σου μένει πια τίποτα να κάνεις, μπορείς να κλείσεις αυτόν τον κύκλο χωρίς να δώσεις παραπάνω εξηγήσεις. Αναμφισβήτητα, ταυτίζεσαι με το ρόλο του θύματος, ειδικά όταν όλοι γύρω σου σε αντιμετωπίζουν έτσι. Κράτησε για σένα τις πληροφορίες της σχέσης, ακόμα και το άδοξο τέλος, και εστίασε στο μέλλον. Διατήρησε την εμπιστοσύνη που έχεις στον εαυτό σου, τη ψυχραιμία και την αισιοδοξία σου!

Διάβασε επίσης: Οι 7 λόγοι που μπορεί να σε κρατήσουν μακριά από την απιστία 

Αγαπημένο