ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Διαλείμματα χορού: Ο διασκεδαστικός τρόπος να ανεβάσεις την διάθεση σου στα ύψη!

Κάνε ένα διάλειμμα από την δουλειά και... χόρεψε!
2
'
Διαλείμματα χορού: Ο διασκεδαστικός τρόπος να ανεβάσεις την διάθεση σου στα ύψη! Χορός

Όταν πρόκειται για το καθημερινό άγχος και στρες τα πράγματα γίνοντα λίγο πιο περίπλοκα για όλους μας. Πώς μπορείς, λοιπόν, να τονώσεις την ψυχολογία σου κατά την διάρκεια της ημέρας και να αλλάξεις ολοκληρωτικά την διάθεσή σου;

Επίτρεψέ μας να σε εισαγάγουμε στην πανάρχαια μέθοδο του χορού. Βάζεις την μουσική που εσύ βρίσκεις ευχάριστη και κάνεις ένα τέλειο διάλειμμα χορού. Η κίνηση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τονώσεις το σώμα σου και να χαλαρώσεις αυτά τα αρνητικά συναισθήματά σου.

Όταν αισθανόμαστε άγχος, ο χορός δεν είναι στην κορυφή της λίστας αντιμετώπισής του. Είναι δύσκολο να βρείτε το κίνητρο για να συμματάσχεται σε μια χαρούμενη δραστηριότητα όταν δεν νιώθετε χαρούμενοι. Ωστόσο, αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε. Στην αρχή, θα είναι άβολο, αλλά μετά θα νιώσεις ένα απίστευτό συναίσθημα ευφορίας. 

Δείτε επίσης: Μόλις χώρισες; 4+1 τρόποι για να τον ξεπεράσεις!

Εικόνα
dance

Μελέτες δείχνουν ότι επειδή ο χορός είναι μια συνολική δραστηριότητα, έχει βαθιές επιπτώσεις στον εγκέφαλο και την ψυχική μας υγεία, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την κατάθλιψη και το άγχος ενώ βελτιώνει την ποιότητα ζωής, τις ενδοπροσωπικές και γνωστικές δεξιότητες, και σε ορισμένες δοκιμές, ακόμη και ψυχοκινητικές δεξιότητες όπως το γράψιμο, η οδήγηση αυτοκινήτου, το σχέδιο κ.λπ. Σε αυτή τη συγκεκριμένη δοκιμή, τα δεδομένα παρακολούθησης έδειξαν ότι αυτά τα αποτελέσματα παρέμειναν τα ίδια ή ακόμη και αυξήθηκαν 22 εβδομάδες μετά τη μελέτη.

Μια άλλη μελέτη συνέκρινε τον αργεντίνικο χορό τάνγκο με τον διαλογισμό. Και οι δύο μέθοδοι μείωσαν την κατάθλιψη, ωστόσο τα επίπεδα του στρες μειώθηκαν αισθητά μόνο στην ομάδα του τάνγκο. 

Ο χορός είναι επίσης ένας τρόπος για να χτίσουμε εμπιστοσύνη στο σώμα μας. Ο χορός είναι δωρεάν και δεν απαιτεί δεξιότητες για να αποκομίσετε τα οφέλη του. Επομένως, σας συνταγογραφούμε ένα τραγούδι της Shakira και σας ευχόμαστε καλή χαλάρωση.

Μάθετε ακόμα: Ποιοι χαρακτήρες είναι πιο πιθανό να απιστήσουν σε μια σχέση; Τι λένε οι έρευνες

Αγαπημένο