ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Στρες: Με αυτό το άρωμα θα αποβάλλεις το άγχος από τη ζωή σου σε μόλις 4 εβδομάδες!

Όλα όσα θα σε κάνουν ανακουφιστείς από το στρες που σε ταλαιπωρεί μέσω της αρωματοθεραπείας
31.01.2023
1
'
Στρες: Με αυτό το άρωμα θα αποβάλλεις το άγχος από τη ζωή σου σε μόλις 4 εβδομάδες! Photo/Istock

Η αλήθεια είναι ότι το στρες είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζει αρκετός κόσμος και κυρίως στη σύγχρονη κοινωνία που τα προβλήματα είναι πολλά και ποίκιλα καθημερινά.

Σίγουρα η άμεση λύση δεν είναι να καταφύγει κάνεις στα φάρμακα τα οποία πολλές φορές μπορεί να φανούν και αρκετά εθιστικά, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να τα σταματήσει κάποιος για να επανέλθει στην κανονική του κατάσταση.

Άλλοι προτιμούν τρόπους όπως:

  • Ασκήσεις αναπνοών
  • Διαλογισμό
  • Βελονισμό
  • Μπαλάκια η μπλόκο ζωγραφικής anti stress,

που αποτελούν τις δημοφιλέστερες μεθόδους καταπολέμησης του χρόνιου παραγωγικού άγχους -όπως το εργασιακό- και των βλαβερών επιπτώσεων του στον οργανισμό.

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/psyhologia/life-coaching/oi-4-fraseis-poy-den-prepei-na-lete-pote-se-mia-shesi

Η όσφρηση είναι ένα από τα πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του άγχους και αν αναρωτιέσαι πως, συνέχισε να διαβάζεις!

Ειδικοί σε πρόσφατη μελέτη ανακάλυψαν μία πρακτική που έρχεται από τα βάθη της αρχαιότητας και λαούς της Αιγύπτου, της Κίνας και της Ινδίας, η γνωστή αρωματοθεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του στρες.

Μάθε επίσης: Οι 4 φράσεις που δεν πρέπει να λέτε ποτέ σε μια σχέση

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές δεν χρειάζεται να κάνεις μασάζ αρκεί να εισπνέεις ένα συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο!

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε την επίδραση τριών διαφορετικών ελαιών (Τριανταφύλλου, σουσαμιού, λεβάντας) σε 118 επαγγελματίες υγείας με διάμεσή ηλικία τα 36 έτη και προϋπηρεσία άνω των 10 ετών.Αυτό γιατί η συγκεκριμένη εργασιακή ομάδα είναι τις περισσότερες φορές αυτή που αντιμετωπίζει στρες σε καθημερινή βάση και πόσο μάλλον μετά την πανδημία που επηρεάστηκε τόσο η εργασιακή όσο και η προσωπική τους ζωή, με οριστική λύση σε κάποιους ακόμα και την παραίτηση.

Το πείραμα των ερευνητών αναλυτικά:

Αρχικά οι δύο πρώτες ομάδες κρέμασαν στο λαιμό τους για ένα μήνα ένα φυλλάδιο 0,5 ML με αιθέριο έλαιο τριανταφύλλου και λεβάντας (και τα 2 αυτά έλαια έχουν συσχετιστεί με αγχολυτικές και υπναγωγές ιδιότητες). Η τρίτη ομάδα αντίστοιχα κρέμασε αυτό του σουσαμιού.

Εικόνα
Στρες: Με αυτό το άρωμα θα αποβάλλεις το άγχος από τη ζωή σου σε μόλις 4 εβδομάδες!

Το φιαλίδιο δόθηκε στην αρχή της βάρδιας και οι συμμετέχοντες το φορούσανε για 2 ώρες καθημερινά για τέσσερις εβδομάδες.

Συμπλήρωσαν στην συνέχεια ερωτηματολόγια σχετικά με τα επίπεδα άγχους κατά την έναρξη του πειράματος αλλά και μετά από 2 ώρες, κάθε μέρα επί τέσσερις εβδομάδες.

Διάβασε ακόμα: Το κόλπο των συναισθηματικά έξυπνων ανθρώπων που τους κάνει να πετυχαίνουν κάθε στόχο

Τα μεγαλύτερα ποσοστά άγχους κυμαινόντουσαν μεταξύ 104-136 βαθμών, τα μέτρια μεταξύ 69-103 και τα χαμηλότερα κάτω από 68 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τις δύο πρώτες εβδομάδες δεν υπήρξε κάποια διαφορά, ωστόσο στις τέσσερις φάνηκε η υπεροχή του ροδέλαιου και συγκεκριμένα:

  • Το ροδέλαιο συνδέθηκε με μείωση του άγχους κατά 13%, από 85 σε 74 βαθμούς κατά μέσο όρο.
  • Στην ομάδα του σησαμέλαιου η μείωση ήταν μόλις 2% (από 88 σε 86 βαθμούς).
  • Στην ομάδα του ροδέλαιου παρατηρήθηκε χαμηλότερη βαθμολογία στο τεστ άγχους κατά 12 βαθμούς συγκριτικά με την ομάδα σησαμέλαιου.
  • Το έλαιο λεβάντας μείωσε τα επίπεδα άγχους από 89 σε 80 βαθμούς, όχι όμως στατιστικά σημαντική διαφορά σύμφωνα με τους ερευνητές, με τη διαφορά στους 6 μόλις βαθμούς από την ομάδα σησαμέλαιου.

Φωτογραφικά πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο