ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βιταμίνη C: Το μαγικό συστατικό ομορφιάς

Ποια είναι τα οφέλη της και πώς να την χρησιμοποιήσεις.
3
'
βιταμίνη c οφέλη

H βιταμίνη C είναι ένα απίστευτα επανορθωτικό συστατικό αφού διαθέτει πολύ ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες και αξίζει σίγουρα να το εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης.

Τα οφέλη της

Η Βιταμίνη C (γνωστή και ως ασκορβικό οξύ) είναι τόσο σημαντική στα προϊόντα περιποίησης γιατί κατά την τοπική εφαρμογή της δρα σαν αντιοξειδωτικό συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση των κυττάρων και στην ενίσχυση της σύνθεσης κολλαγόνου.

Η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας οφείλεται στην επαναλαμβανόμενη έκθεση στην ακτινοβολία UV με το 80% των σημαδιών γήρανσης στο πρόσωπο να αποδίδονται στην επίδραση των ακτινών UV. Μελέτες έχουν δείξει ότι η Βιταμίνη C προστατεύει την επιδερμίδα από τις βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV καθώς χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές της καταπολεμά τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών. Επίσης, υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι μειώνει τις ρυτίδες και βοηθά στην επανόρθωση των βλαβών που προκαλούνται από τη γήρανση, ενώ παράλληλα κάνει την επιδερμίδα πιο φωτεινή, διορθώνει τον τόνο της και βελτιώνει την υφή της. Και το βασικότερο όλων ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις

Φρόντισε να αποκτήσεις μία πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες κρέμα που εκτός αντηλιακό δείκτη θα περιέχει και βιταμίνη C. Στην αρχή καλό θα ήταν το ποσοστό της να μην είναι πολύ μεγάλο, ένα 10%-15% είναι αρκετό, για να δώσεις έτσι στο δέρμα σου το χρόνο να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο συστατικό και να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς. Αλλά επειδή πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο συστατικό που όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα, το φως και το νερό υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί φρόντισε το προϊόν περιποίησής σου, η ενυδατική σου ή ο ορός, να περιέχουν κι άλλα συστατικά όπως βιταμίνη Ε και φερουλικό οξύ. Εφάρμοσέ το σε καθαρό πρόσωπο κάθε πρωί πριν το αντηλιακό και θα είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις την καθημερινή ρύπανση που δέχεται η επιδερμίδα σου.

Αγαπημένο