ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Trend alert! Όσο περισσότερη κρέμα προσώπου τόσο καλύτερα. Ή και όχι;

Τελικά, η έκφραση "less is more" ισχύει και στην περιποίηση μας!
2
'
Trend alert! Όσο περισσότερη κρέμα προσώπου τόσο καλύτερα. Ή και όχι; Περιποίηση προσώπου

Υπάρχουν τόσες πολλές μάρκες περιποίησης δέρματος εκεί έξω που διαφημίζουν συστατικά που θα αλλάξουν το δέρμα μας για πάντα. Οπότε τι κάνουμε; Παίρνουμε αποθέματα, απλώνουμε κάθε μήνα και άλλη κρέμα και άλλες στρώσεις!

Ψάχνουμε για τις υψηλότερες συγκεντρώσεις, επειδή όσο πιο έντονη είναι η απολέπιση, τόσο πιο απαλό το δέρμα μας, σωστά;  Περισσότερη βιταμίνη C σημαίνει ότι θα λάμπουμε στο σκοτάδι.

Εικόνα
skin

Ωστόσο, όταν πρόκειται για το δέρμα μας, τις περισσότερες φορές, μια υγιής δόση ενός ισχυρού δραστικού είναι μια χαμηλότερη δόση… το νέο trend της μικροδοσολογίας.

Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να φτάσεις στα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά θα αξίζουν την αναμονή και θα αποτρέψουν τον ερεθισμό και τη ζημιά που μπορεί να προκύψει από την υπερβολική ποσότητα ενεργών συστατικών.

Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι η ερυθρότητα, η φλεγμονή, η ξηροδερμία ή ένα σοβαρά κατεστραμμένο φράγμα ως αποτέλεσμα του να κάνουμε πάρα πολλά με την περιποίηση μας.

Εικόνα
skin

Παραδείγματα που το trend της μικροδοσολογίας ταιριάζει άψογα

Η βιταμίνη C είναι το ιερό δισκοπότηρο της λάμψης. Εξαφανίζει τα μαύρα στίγματα, τις ουλές και την υπερμελάγχρωση, τονώνει έναν ομοιόμορφο τόνο και αποθαρρύνει τα σπυράκια και τις ρυτίδες.

Αλλά αυτό το αντιοξειδωτικό συστατικό μπορεί να είναι πολύ ισχυρό για το δέρμα σε υψηλές συγκεντρώσεις ή όταν χρησιμοποιείται πολύ συχνά, με αποτέλεσμα να προκαλεί σπυράκια, ερυθρότητα, τσούξιμο ή κνησμό. 

Εικόνα
skin

Όταν χρησιμοποιούμαι την βιταμίνη E, σκεφτόμαστε τη θεραπεία και το ξεθώριασμα των ουλών και δεν κάνουμε λάθος.

Ωστόσο, αυτό το συστατικό εξακολουθεί να είναι ένα ενεργό και είναι επίσης λιποδιαλυτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συσσωρευτεί, ειδικά για όσους έχουν λιπαρή επιδερμίδα ή είναι επιρρεπείς στην ακμή.

Για να αποφευχθεί η απόφραξη των πόρων, οι ευαίσθητοι τύποι θα πρέπει να χρησιμοποιούν θεραπεία με βιταμίνη Ε μόνο μία έως δύο φορές την εβδομάδα για βέλτιστα αποτελέσματα.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Ιωάνα Τούνη: Το extreme μανικιούρ που τόλμησε για πρώτη φορά!

Αγαπημένο