ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μάθε πόση βιταμίνη C χρειάζεσαι ανάλογα με το βάρος σου

Ήξερες πως με βάση τα κιλά σου χρειάζεσαι και την ανάλογη ποσότητα;
16.05.2022
1
'
Μάθε πόση Βιταμίνη C χρειάζεσαι ανάλογα με το βάρος σου vitamin_C

Η βιταμίνη C αποτελεί μια από τις πιο βασικές που χρειάζεται να υπάρχει στον οργανισμό μας με σκοπό την υψηλή άμυνα του αλλά και την διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών τον βασικό παράγοντα στον οποίο πρέπει να βασιζόμαστε για να ξέρουμε πόση βιταμίνη C χρειαζόμαστε, είναι τα κιλά μας.

Πιο συγκεκριμένα ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο στη Νέα Ζηλανδία καθόρισαν πόση επιπλέον πρόσληψη βιταμίνης C χρειάζεται το κάθε άτομο, ανάλογα με το σωματικό του βάρος και έχοντας ως στόχο τη βέλτιστη υγεία του οργανισμού.

Μάλιστα η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Nutrients και συνδύασε τα αποτελέσματα από δύο προηγούμενες σημαντικές διεθνείς μελέτες.

Εικόνα
vitamin c

Διάβασε επίσης : 9 σημάδια που δείχνουν ότι σου λείπουν βιταμίνες

Ποια ήταν όμως τα αποτέλεσμα των ερευνών;

Για κάθε 10 κιλά επιπλέον βάρους το σώμα χρειάζεται περαιτέρω 10mg βιταμίνης C καθημερινά. Προηγούμενα ερευνητικά ευρήματα έχουν συσχετίσει το υπερβολικό βάρος με τη μικρότερη συγκέντρωση βιταμίνης C, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που εκτιμάται η ακριβής ποσότητα που χρειάζεται το κάθε σώμα σε συνάρτηση με τα κιλά του.

Πως λειτουργεί η κλίμακα:

Στο πείραμα αρχικά συμμετείχε ένα άτομο των 60 κιλών. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών ένας άνθρωπος που ζυγίζει 60 κιλά χρειάζεται καθημερινά 110 mg βιταμίνης C, ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή.

Εν ολίγοις, εάν ένα άτομο ζυγίζει 90 κιλά, δηλαδή 30 κιλά περισσότερα, θα πρέπει να λάβει επιπλέον 30 mg της βιταμίνης C για να πετύχει τον βέλτιστο στόχο των 140 mg/ημέρα.

Αντίστοιχα, ένα άτομο που ζυγίζει 120 κιλά, ιδανικά θα χρειαστεί τουλάχιστον 40 mg της βιταμίνης για να πετύχει τα 150mg καθημερινά.

Πως όμως θα αποκτήσουμε την κατάλληλη ποσότητα βιταμίνης C που χρειαζόμαστε; Αυξάνοντας την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Ίσως σε ενδιαφέρει ακόμη : Γκρίζα μαλλιά: Η λίστα με τις τροφές που θα μειώσουν την εμφάνιση τους

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Anitra Carr από το Τμήμα Παθολογίας και Βιοϊατρικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Οτάγκο έχει δηλώσει πώς:

«Ένα μήλο μεσαίου μεγέθους περιέχει 10mg βιταμίνης C, οπότε αν ζυγίζετε 70 έως 80 κιλά, καταναλώνοντας δύο μήλα την ημέρα, έχετε πετύχει το στόχο σας. Εάν ζυγίζετε όμως και λίγο παραπάνω, είναι προτιμότερο να προτιμήσετε ένα πορτοκάλι, που περιέχει 70mg βιταμίνης C ή ένα ακτινίδιο με 100mg».

Εικόνα
vitamin c
Αγαπημένο