ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αντηλιακό προσώπου: Πώς να το βάλεις σωστά και ποια λάθη να αποφύγεις

Το αντηλιακό είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος της λαμπερής επιδερμίδας σου.
21.05.2021
3
'
αντηλιακό προσώπου σωστή εφαρμογή Shutterstock

Ο νούμερο 1 εχθρός της επιδερμίδας του προσώπου σου, ο ήλιος,συμμαχεί με την ατμοσφαιρική ρύπανση και εσύ καλείσαι να φέρεις ενισχύσεις. Δώσε ένα χέρι βοηθείας στο αντηλιακό σου και θωράκισε την επιδερμίδα σου στο 100%.

Το πρόσωπό μας, συγκριτικά με παλαιότερα χρόνια, χρειάζεται μια ασπίδα προστασίας για να αναπτύξει μηχανισμούς άμυνας κατά της ηλιακής ακτινοβολίας και της μολυσμένης ατμόσφαιρας. Τα σωματίδια αέρα και οι ακτίνες UVA εντείνουν την οξείδωση των κυττάρων, γεγονός που οδηγεί στην αύξηση του αριθμού των ελεύθερων ριζών.

Έτσι το δέρμα μπαίνει σε μια διαδικασία οξειδωτικού στρες στην οποία εμφανίζονται φλεγμονές, ερυθρότητα και ευαισθησίες. Η συστηματική αντηλιακή φροντίδα είναι μονόδρομος, ειδικά όταν η ηλιοφάνεια, τους μήνες που ακολουθούν προβλέπεται να καλύπτει τις 13-14, τουλάχιστον, ώρες της μέρας. Παρόλα αυτά, η σύγχρονη κοσμετολογία, έχει καταφέρει να ενισχύσει τη δράση των αντηλιακών δημιουργώντας ένα ισχυρό πέπλο προστασίας. Έρευνες έχουν δείξει πως όταν συνδυάζουμε ενεργά αντιοξειδωτικά μόρια με αντηλιακά φίλτρα, εμποδίζουμε τη διαδικασία της γήρανσης και παρατείνουμε την νεανική όψη. 

Εικόνα
αντηλιακό προσώπου σωστή εφαρμογή 1
Shutterstock

 

Το ιδανικό συστατικό, αλλά και σύντροφος για το αντηλιακό σου είναι η βιταμίνη C. Η τοπική εφαρμογή του πολύτιμου αυτού αντιοξειδωτικού όχι μόνο προστατεύει τα δερματικά κύτταρα από την έκθεση στην UV ακτινοβολία αλλά, ταυτόχρονα, επανορθώνει προηγούμενες βλάβες. Είναι ένας καλός σύμμαχος για το αντηλιακό σου αφού αυξάνει τη φωτοσταθερότητα του. Παράλληλα σε προστατεύει από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της ρύπανσης και χαρίζει άμεσα πιο ροδαλή υγιή όψη στην επιδερμίδα σου. 

Το φοράς σωστά;

Πότε φοράμε το αντηλιακό; Πριν ή μετά την ενυδατική κρέμα;  

Οι απόψεις διίστανται. Αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως αν το αντηλιακό περιέχει χημικά φίλτρα, θα πρέπει να προηγείται της ενυδατικής κρέμας. Δηλαδή τα αντηλιακά φίλτρα να έρχονται σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα. Αντίθετα, αν περιέχει φυσικά, ορυκτά φίλτρα, μπορεί να εφαρμοστεί με οποιαδήποτε σειρά. Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία επιμένει ότι το αντηλιακό πρέπει να φοριέται τελευταίο, μετά την ενυδατική για να μην «αραιώνει» με το νερό που περιέχει η κρέμα και αποδυναμώνεται.

 

Αγαπημένο