ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ναι ή όχι στο πρωτεϊνικό σκεύασμα μετά την άθληση;

Πόση τελικά πρωτεϊνη χρειάζεται το σώμα σου;
2
'
protein shutterstock

Σίγουρα έχεις ακούσει τον κανόνα να επιδιώκεις να καταναλώνεις πρωτεϊνη μετά την άθληση για την καλύτερη αποκατάσταση των μυών. Και η ιδέα να στραφείς σε μία μπάρα πρωτεϊνης είναι σίγουρα η εύκολα λύση. Είναι αυτή όμως η καλύτερη λύση;

Όπως εξηγεί η Αναστασία Δουλγέρη, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Ειδική στη Διατροφή Αθλητών, το βασικότερο που πρέπει να γνωρίζουν όσοι γυμνάζονται είναι ότι το σώμα μας δεν μπορεί να αφομοιώσει περισσότερα από 1.0- 1,2 γραμ. πρωτεϊνης την ημέρα.

Ποια είναι η αντιστοιχία σε τρόφιμα

Με βάση την παραπάνω πληροφορία, αυτό σημαίνει ότι μια μέση γυναίκα που ζυγίζει 65 κιλά δε θα χρειαστεί περισσότερα από 70 γραμ. πρωτεϊνης στη διάρκεια της ημέρας, καθώς η επιπλέον ποσότητα αποβάλλεται από τον οργανισμό με τη βοήθεια των νεφρών. Το ποσό αυτό υπερκαλύπτεται καταναλώνοντας 2 βραστά λευκώματα αβγού και μόλις 100 γραμ. ψητό στήθος κοτόπουλου στην διάρκεια της ημέρας.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα φλερτάρεις με την ιδέα ενός πρωτεϊνικού σκευάσματος σκέψου πως πολύ απλά δεν το έχεις ανάγκη εφόσον ακολουθείς τις παραπάνω βασικές γραμμές μεταπροπονητικού γεύματος!

Αγαπημένο