ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αθανάσιος Κωνσταντινίδης και Άννα Ντέντα: Ποιοι είναι οι σημαιοφόροι των Παραολυμπιακών Αγώνων

Όλα όσα δεν ήξερες για αυτούς!
3
'
See the video
Οι Έλληνες σημαιοφόροι των Παραολυμπιακών Αγώνων

Η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ήταν λιτή, αλλά ιδιαίτερα συγκινητική. Πρώτη στο γήπεδο μπήκε η ελληνική αποστολή με την παρουσία 46 αθλητών σε 11 σπορ και σημαιοφόρους της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, τον Αθανάσιο Κωνσταντινίδη και την Άννα Ντέντα. Ποιοι είναι όμως οι δυο σημαιοφόροι και σε ποια αγωνίσματα θα τους δούμε; 
 

Διάβασε επίσης: Παραολυμπιακοί Αγώνες - Οι δυναμικές Ελληνίδες αθλήτριες που θα μας εκπροσωπήσουν

Oι σημαιοφόροι των Παραολυμπιακών Αγώνων

Αθανάσιος Κωνσταντινίδης

  • Ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης έχει ηλικία 51 ετών και συγκεκριμένα γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1970.
  • Ο Έλληνας αθλητής του στίβου και παραολυμιονίκης, αγωνίστηκε στους Παραολυμπιακούς 2016, όπου κέρδισε δύο μετάλλια, ένα χρυσό στη σφαιροβολία F32 και ένα ασημένιο στη ρίψη κορίνας επίσης στην κατηγορία F32.
  • Εκτός από το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στη σφαιροβολία, πέτυχε και παγκόσμιο ρεκόρ στο άθλημα, καθώς η σφαίρα που έριξε διένυσε την απόσταση των 10.39 μέτρων.

 

Άννα Ντέντα

  • Η Άννα Ντέντα, είναι πρωταθλήτρια του μπότσια, όπου μαζί με την μητέρα της, την Χριστίνα, κατάφεραν να κατακτήσουν το Χάλκινο Μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο, το Χρυσό στο Παγκόσμιο το 2018 και το Ασημένιο Μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό του 2019.
  • Η Άννα Ντεντά σπουδάζει αθλητική ψυχολογία.
  • Όπως επισημαίνει μιλώντας στο επίσημο σάιτ της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, η ίδια είναι πολύ χαρούμενη για τον ρόλο της σημαιοφόρου, "Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή για μένα γιατί κατά αρχάς είναι η δεύτερη συνεχόμενη παραολυμπιάδα που είμαι σημαιοφόρος από το μπότσια και δεύτερον είναι πολύ σημαντικό γιατί έχω δουλέψει πολύ. Ευχαριστώ την παραολυμπιακή επιτροπή για την τιμή που μου έκανε. Έχω δουλέψει πάρα πολύ. Είναι μεγάλη μου τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη μου χαρά, που εκτός από τη συμμετοχή μου ως αθλήτρια σε αγωνιστικό επίπεδο, μου ανατίθεται και ο σπουδαίος ρόλος της σημαιοφόρου. Ευχαριστώ πολύ την Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακης Επιτροπής για την μεγάλη αυτή τιμή".

 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει και αυτό: Ολυμπιακοί Αγώνες: "Χρυσός" ο Τεντόγλου – "Χάλκινος" ο Πετρούνιας ανεβάζουν ψηλά την ελληνική σημαία

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!