ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Παιδιά προσχολικής ηλικίας: Το πιο συχνό λάθος στην διατροφή τους

Τι έδειξε μελέτη
17.02.2021
1
'
paidia-prosxolikis-ilikias-diatrofi

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στα οποία σερβίρονται μεγαλύτερη ποσότητες φαγητού από τις συνιστώμενες οδηγούνται στην κατανάλωση 18% περισσότερων θερμίδων πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητας να οδηγηθούν στην παχυσαρκία. Αυτό υποστηρίζει η μελέτη «Study of Human Ingestive Behavio»  στο Penn State που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition. Όσο για την τηλεόραση; 

Μια νέα έκθεση της βρετανικής οργάνωσης αντικαρκινικών ερευνών Cancer Research UK δείχνει ότι οι έφηβοι που παρακολουθούν περισσότερες από τρεις ώρες τηλεόραση τη μέρα και «βομβαρδίζονται» από διαφημίσεις, μεταξύ άλλων για διάφορα ανθυγιεινά και παχυντικά φαγητά και ποτά, στη συνέχεια τρώνε περισσότερο junk food από ό,τι οι συνομήλικοί τους που βλέπουν πολύ λιγότερη τηλεόραση.   

Η τηλεόραση... φέρνει και αναψυκτικό

Πιο συγκεκριμένα, οι έφηβοι που βλέπουν πολλή τηλεόραση με διαφημίσεις, έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα  να πιουν αναψυκτικά και άλλα ποτά με ανθρακικό, καθώς επίσης 65% μεγαλύτερη πιθανότητα να φάνε φαγητό από fast food και άλλα έτοιμα γεύματα με πολλές θερμίδες, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Αγαπημένο