ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 6+1 ορεκτικά για το πασχαλινό τραπέζι

Τα εύκολα ορεκτικά για να συνοδεύεσετε τα κρεατικά στο πασχαλινό σας τραπέζι!
23.04.2022
1
'
Τα 6+1 ορεκτικά για το Πασχαλινό τραπέζι Ορεκτικά

Ψάχνετε ακόμη πως θα πλαισιώσετε το πασχαλινό σας τραπέζι και ποια θα είναι τα πιάτα που θα γευτούν οι καλεσμένοι σας; Σας έχουμε μερικές ιδέες για τα πιο εύκολα και νόστιμα ορεκτικά που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και να εντυπωσιάσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Δείτε λοιπόν παρακάτω 6+1 ορεκτικά για το πασχαλινό τραπέζι

  1. Ψητές ξιδάτες πιπεριές με ξινομυζήθρα
  2. Ψητά λαχανικά με φρέσκα αρωματικά
  3. Τραγανά κολοκυθάκια με κρούστα τυριού
  4. Τυρόπιτα με σιμιγδαλένια κρέμα φέτας
  5. Πατάτες Hasselback
  6. Τάρτα με κοτόπουλο και τοματίνια
  7. Πασχαλινή σαλάτα με αυγά και βραστά λαχανικά

Ρίξε μια ματιά: Πασχαλινό τραπέζι: 3+1 συνταγές που δεν πρέπει να λείπουν από το δικό σου

Ακολουθεί η συνταγή για την εύκολη πασχαλινή σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε τα βραστά αυγά που βάψατε την Μεγάλη Εβδομάδα και σας περίσσαψαν.

Εικόνα
Τα 6+1 ορεκτικά για το Πασχαλινό τραπέζι

 

Υλικά

  • 4 βρασμένες πατάτες
  • 4 αγκινάρες (ζεματισμένες για 2΄-3΄σε αλατισμένο βραστό νερό)
  • 2 φλ. τσαγιού αρακά βρασμένο
  • 4 βρασμένα αυγά (σφιχτά)
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού καππαρόφυλλα
  • 10 ελιές
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1 κρόκο βρασμένου αυγού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε με πιρούνι ακανόνιστα σε μια σαλατιέρα όσο είναι ακόμη ζεστές, γιατί έτσι ρουφούν καλύτερα τη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα, τον αρακά, τα αυγά κομμένα στα τέσσερα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια -με τα φύλλα τους-, τον άνηθο, το δυόσμο, τα καππαρόφυλλα και τις ελιές.

Για τη σος: Σε μπολάκι βάζουμε το βρασμένο κρόκο αυγού. Τον λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ξίδι. Τα ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν σαν κρέμα. Χτυπάμε με αυγοδάρτη και ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

  • Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου και είναι τέλειο!

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Πασχαλινή διακόσμηση εξωτερικού χώρου: Ιδέες για το μπαλκόνι, τη βεράντα και τον κήπο σου

Αγαπημένο