Φτιάξε μακαρονοσαλάτα, δροσερή και άκρως καλοκαιρινή

25.07.2021

Είναι μια τέλεια πρόταση για κυρίως γεύμα μαζί με μια πράσινη σαλάτα ή μια σαλάτα αγγουροντομάτας, ή μπορείς να την σερβίρεις στο κέντρο του τραπεζιού, σαν συνοδευτικό σε ένα ωραίο γεύμα ή δείπνο.

Υλικά

  • 350 γρ. ζυμαρικά κοντά (βίδες, στριφτά, πάκερι, αχιβάδες, ορεκιέτε)
  • 100 γρ. κόκκινη πιπεριά σε μικρούς κύβους
  • 100 γρ. καρότο τριμμένο 
  • 100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • λίγα κλωνάρια σέλερι (προαιρετικά και όταν βρίσκετε φρέσκο στην αγορά)

Για τη σος

  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 150 γρ. μαγιονέζα (χρησιμοποίησα μια νέα με τρούφα που βρήκα στο σούπερ μάρκετ και ήταν πολύ καλή)
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα 2%)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

Βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύεις πολύ καλά όλα τα υλικά της σος. Θέλεις να έχεις ένα λείο μείγμα. Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζεις τα βρασμένα ζυμαρικά, προσθέτεις την πιπεριά, το καρότο, το καλαμπόκι και το κρεμμυδάκι (και το σέλερι αν βάλεις) και ανακατεύεις. Αδειάζεις στο μεγάλο μπολ με τα ζυμαρικά τη σος που έχεις ήδη φτιάξει. Ανακατεύεις πολύ καλά. Τρίβεις μπόλικο πιπέρι. Διατηρείς τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρεις. Μπορείς να την καταναλώσεις και αμέσως αφού την φτιάξεις αλλά είναι καλύτερη αν είναι αρκετά δροσερή.

Διάβασε ακόμα: Φτιάξε κέικ πραλίνας με 3 υλικά!