Οι 5 τροφές sos που δημιουργούν πρήξιμο το καλοκαίρι και πρέπει να αποφύγεις

03.07.2022
1
'
Τροφές και πρήξιμο

Το πρήξιμο στο στομάχι είναι ένα συχνό φαινόμενο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν το σώμα μας, ακόμη και στον τρόπο που τρώμε ή φαινόμαστε.

Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός όμως σίγουρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τρώμε πιο ελαφριά γεύματα και λιγότερες ποσότητες. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες τροφές που μας δημιουργούν ανεπιθύμητο τυμπανισμό και μας κάνουν να αισθανόμαστε πρησμένοι μέσα στην ημέρα.

Αν θέλεις λοιπόν να μάθεις τις 5 τροφές sos που δημιουργούν πρήξιμο το καλοκαίρι και πρέπει να αποφύγεις, τότε συνέχισε να διαβάζεις!

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Μήπως είσαι αγχωμένη και ξεσπάς στο φαγητό; 5 δοκιμασμένα τρικ για να σταματήσεις

5 τροφές που δημιουργούν πρήξιμο

Όσπρια

Εικόνα

 

Τα όσπρια ανήκουν στην κατηγόρια των θρεπτικών και υγιεινών τροφών. Ωστόσο αν τα καταναλώνεις αρκετά συχνά ειδικά μέσα στο καλοκαίρι πιθανόν να δημιουργήσουν στο στομάχι σου ένα ανεπιθύμητο πρήξιμο. Φρόντισε να τα επιλέγεις 1-2 φορές την εβδομάδα και να τα βράζεις καλά.

Snack με αλάτι

Εικόνα

 

Τα αλμυρά τρόφιμα μπορούν να οδηγήσουν σε κατακράτηση νερού γύρω από την κοιλιά.

Μείωσε την πρόσληψη αλατιού κατά ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα, κόβοντας τις επεξεργασμένες τροφές. Αυτό θα σε βοηθήσει να μειώσεις την κατακράτηση υγρών. Άλλωστε όπως είναι γνωστό μια υγιεινή διατροφή δεν πρέπει να περιέχει πάνω από ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι την ημέρα.

Αλκοόλ

Εικόνα

 

Μπορεί το καλοκαίρι να ξεφεύγεις και να κάνεις κραιπάλες, όμως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το αλκοόλ για το στομάχι σου.

Το αλκοόλ προκαλεί ερεθισμό στο έντερο και συνήθως οδηγεί σε φούσκωμα. Η προσθήκη ανθρακούχων αναψυκτικών επιδεινώνει την κατάσταση. Φρόντισε λοιπόν να μειώσεις τις μπύρες και τα κοκτέιλ και προσπάθησε να τα καταναλώνεις με μέτρο και σε μικρές ποσότητες.

Γιαούρτι

Εικόνα

 

Η άκρως καλοκαιρινή και η υγιεινή επιλογή σου μπορεί να σου δημιουργήσει ανυπόφορο φούσκωμα. Ακόμα και αν δεν έχεις δυσανεξία στην λακτόζη τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι, το γάλα και το τυρί περιέχουν λακτόζη, πέπτονται με δυσκολία και μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στα έντερά σου.

Σκόρδο

Εικόνα

 

Το σκόρδο χρησιμοποιείται σε πολλά φαγητά, αφού δίνει γεύση και άρωμα. Ωστόσο το σκόρδο, τα πράσα, τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια συνήθως χωνεύονται δύσκολα και δημιουργούν μια ανεπιθύμητη καούρα αλλά και δυσοσμία που δεν θα αντέξεις στις υψηλές θερμοκρασίες.

Ρίξε μια ματιά: Άγχος: 4 φυσικές θεραπείες για να το αντιμετωπίσετε