ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Διατροφικές παγίδες: Οι τροφές που θεωρούμε υγιεινές αλλά... δεν είναι

Ποιες τροφές θεωρούμε υγιεινές, αλλά μας προσθέτουν τελικά περιττές θερμίδες;
1
'
See the video
Διατροφικές παγίδες: Οι τροφές που θεωρούμε υγιεινές αλλά... δεν είναι Διατροφικές_Παγίδες

Η διατροφολόγος Γεωργία Ζιώγου μίλησε στην εκπομπή «Κυψέλη» στην ΕΡΤ και ανέφερε ποιες είναι οι τροφές που θεωρούμε υγιεινές, αλλά στην πραγματικά δεν είναι.

Αν θέλεις λοιπόν να αποφύγεις τις διατροφικές «παγίδες», συνέχισε να διαβάζεις!

Αρχικά, θα πρέπει να προσέχουμε τους φυσικούς χυμούς φρούτων και ιδιαίτερα τους συσκευασμένους, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα σακχάρων. Επομένως, θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη η κατανάλωσή τους.

Προτιμήστε λοιπόν να τρώτε ολόκληρα τα φρούτα, ώστε να λαμβάνετε τις απαραίτητες φυτικές ίνες και τις βιταμίνες, χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας.

Επίσης, ιδανικά θα πρέπει να καταναλώνουμε 2 με 3 φρούτα την ημέρα. Ενώ, το βράδυ θα πρέπει να αποφεύγουμε την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φρούτων, καθώς περιέχουν απλούς υδατάνθρακες, οι οποίοι μας δίνουν έξτρα ενέργεια ή θα πρέπει να συνδυάζουμε τα φρούτα μας με λίγο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τον ύπνο.

Επιπλέον, όσον αφορά στις πρωτεΐνες, ένας μέσος άνθρωπος χρειάζεται από 0,8 έως 1 γρ. πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Για παράδειγμα, μια γυναίκα που ζυγίζει 60 κιλά χρειάζεται 60 γρ. πρωτεΐνης την ημέρα. Ενώ, οι υπερπρωτεΐνικές τροφές μπορούν να οδηγήσουν μακροπρόθεσμα σε προβλήματα σχετικά με τα νεφρά.

Τέλος, δώστε προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων, ώστε να γνωρίζετε τι προσλαμβάνετε ακριβώς από την κάθε τροφή, αλλά και να μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες συγκρίσεις.

Μάθετε ακόμη: Ποιες είναι οι βιταμίνες που χρειαζόμαστε για ένα υγιές δέρμα;

Αγαπημένο