Αποφεύγεις τη γλουτένη; Πρόσεξε τις θρεπτικές ελλείψεις!

11.11.2020
1
'
Πρόσφατη ανασκόπηση μελετών έδειξε ότι η δίαιτα ελεύθερη γλουτένης είναι χαμηλή σε πολλά θρεπτικά στοιχεία και συγκεκριμένα σε: φυτικές ίνες, βιταμίνη D, βιταμίνη Β12, φυλλικό οξύ, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Ως εκ τούτου, ασθενείς με κοιλιοκάκη που αναγκαστικά ακολουθούν αυτή τη δίαιτα για την αποφυγή συμπτωμάτων, προτείνεται να εντάξουν την αξιολόγηση της κατάστασης θρέψης τους σε ετήσια βάση για την πρόληψη πιθανών ανεπαρκειών.