ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ξεσκονίζεις το σπίτι χωρίς αποτέλεσμα; 5 έξυπνα tips για να μοιάζει το ξεσκόνισμα με παιχνιδάκι και να έχει διάρκεια

Πώς να ξεσκονίσεις εύκολα και γρήγορα το σπίτι;
2
'
Ξεσκονίζεις το σπίτι χωρίς αποτέλεσμα; 5 έξυπνα tips για να μοιάζει το ξεσκόνισμα με παιχνιδάκι Istock

Το ξεσκόνισμα είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και κουραστική. Το χειρότερο όμως είναι πως παρόλο που ξεσκονίζουμε με προσοχή κάθε γωνιά, η σκόνη επιστρέφει μέσα σε λίγες μέρες και εισχωρεί στα πιο δύσκολα σημεία. Πολλές φορές λοιπόν μας φαίνεται μάταιος ο αγώνας ενάντια στη σκόνη. Είναι όμως αναγκαίος!

Η σκόνη μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό μας και να επηρεάσει το αναπνευστικό μας σύστημα, ενώ επίσης ευθύνεται για την έξαρση των αλλεργιών. Το τακτικό ξεσκόνισμα είναι λοιπόν απαραίτητο και με τα σωστά βήματα μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αποτελεσματικό, αλλά και γρήγορο.

Παρακάτω θα βρεις τα καλύτερα tips για να κάνεις το ξεσκόνισμα…παιχνιδάκι!

Tips για να ξεσκονίζεις το σπίτι σου αποτελεσματικά και γρήγορα

Εικόνα
ξεσκονιμα συμβουλες

Μη χρησιμοποιείς το φτερό ξεσκονίσματος

Το μόνο που κάνει είναι να αναδεύει τη σκόνη αλλά όχι να την παγιδεύει. Μια καλύτερη επιλογή είναι ένα πανάκι με μικροΐνες. Ενώ, για τις δύσκολες γωνίες και τους τοίχους, χρησιμοποίησε μια παλιά κάλτσα. Συγκεκριμένα, αφού τη δέσεις στο κοντάρι της σφουγγαρίστρας, άρχισε να ξεσκονίζεις τα δυσπρόσιτα σημεία με προσοχή.

Βάλε λίγο μαλακτικό στο πανάκι ξεσκονίσματος

Για να αποφύγεις το στατικό ηλεκτρισμό, ακολούθησε αυτό το έξυπνο κόλπο. Βρέξε ελαφρά το πανάκι που ξεσκονίζεις με μαλακτικό ρούχων και απαλλάξου από την ενοχλητική σκόνη. Εναλλακτικά, μπορείς να δημιουργήσεις και ένα έτοιμο μείγμα μαλακτικού και νερού σε μπουκάλι ψεκασμού.

Εικόνα
ξεσκονιμα συμβουλες

Εφάρμοσε τον κανόνα του “S”

Το μυστικό αυτό θα σε βοηθήσει να ξεσκονίσεις κάθε σπιθαμή του σπιτιού σου αποτελεσματικά και εύκολα. Ξεσκόνισε κάθε επιφάνεια σχηματίζοντας ένα “S” και ξεφορτώσου τη σκόνη με μία κίνηση.  

Δες επίσης: Μυρίζουν τα πλυμένα ρούχα που μόλις βγάλατε από το πλυντήριο; Με αυτό το μοναδικό tip θα επιλύσετε το πρόβλημα οριστικά

Η σωστή κατεύθυνση

Πάντα θα πρέπει να ξεσκονίζεις με κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω! Με αυτό τον τρόπο τα κάτω σημεία δεν συγκεντρώνουν εκ νέου τη σκόνη που πέφτει από το ξεσκόνισμα των πάνω σημείων. Ξεκίνα από τους ανεμιστήρες οροφής και τους τοίχους και άφησε τα πατώματα για το τέλος.

Εικόνα
ξεσκονιμα συμβουλες

Ξεσκόνισμα μικρών αντικειμένων και διακοσμητικών

Για τα μικροσκοπικά και εύθραυστα διακοσμητικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό πινέλο βαψίματος ή ένα πινέλο μακιγιάζ, ώστε να κινείσαι με μεγαλύτερη άνεση και να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Έξτρα tip: Μην ξεχνάς να τινάζεις συχνά μαξιλάρια, χαλάκια και σκεπάσματα

Μαξιλάρια, χαλιά, ριχτάρια, κουβέρτες και όλα τα σχετικά συσσωρεύουν αρκετή σκόνη. Θα πρέπει λοιπόν να τα τινάζεις τακτικά, ώστε να μη διαχέεται η σκόνη στον αέρα και κατ΄επέκταση να μη μεταφέρεται και στα έπιπλα.

Μάθε ακόμα: Αντικείμενα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για βάζο ώστε να τοποθετήσουμε τα λουλούδια μας

Αγαπημένο