ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γενική καθαριότητα την Άνοιξη: Τα tips που θα σου φανούν χρήσιμα

Στρατηγικές και κόλπα από επαγγελματίες του χώρου
07.06.2022
1
'
Γενική καθαριότητα την Άνοιξη: Τα tips που θα σου φανούν χρήσιμα καθαριότητα

Οι δουλειές του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ και κάθε εποχή έχει τις δικές της. Εάν η λίστα σας με δουλειές του σπιτιού όλο μεγαλώνει, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το τώρα για να σηκώσετε τα μανίκια σας και να ξεκινήσετε. Αλλά το να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά αν η λίστα σας περιλαμβάνει μερικά όχι και τόσο εύκολα εγχειρήματα.

Για να κάνουμε μερικές από τις ανοιξιάτικες δουλειές πιο διαχειρίσιμες, μιλήσαμε για τις καλύτερες στρατηγικές με ειδικούς καθαρισμού. Με τα κατάλληλα εργαλεία, θα μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αντιμετωπίζοντας μόνοι σας τις περισσότερες από αυτές. Και το καλύτερο είναι πως δεν χρειάζεστε επαγγελματικό εξοπλισμό αφού όλα όσα θα χρειαστείτε τα έχετε στο σπίτι σας ή μπορείτε να τα βρείτε στο φυλλάδιο προσφορών Σκλαβενίτης που είναι γνωστό για τη μεγάλη ποικιλία του σε ήδη καθαρισμού οικιακής χρήσης. Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε (και όσα πρέπει να γνωρίζετε) πριν βουτήξετε στα βαθιά.

1. Καθαρίστε ανεμιστήρες και κλιματιστικά

Εικόνα
Γενική καθαριότητα την Άνοιξη: Τα tips που θα σου φανούν χρήσιμα

 

Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που σκουπίσατε τη σκόνη από τον ανεμιστήρα οροφής που κρέμεται πάνω από το τραπέζι της τραπεζαρίας σας, θεωρήστε αυτό ως σημάδι ότι ήρθε η ώρα. Ο ειδικός καθαρισμών ξενοδοχειακών μονάδων κ. Παπακώστας προτείνει να χρησιμοποιήστε μια παλιά μαξιλαροθήκη αντί για ξεσκονόπανο, για να καθαρίσετε τακτικά τα πτερύγια του ανεμιστήρα σας χωρίς να σκορπίσετε σκόνη κάτω.

Τοποθετήστε τη μαξιλαροθήκη γύρω από τη λεπίδα, κρατήστε τα άκρα κλειστά και τραβήξτε προς το μέρος σας. στη συνέχεια επαναλάβετε με κάθε λεπίδα. Απλώς φροντίστε να λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις εάν ανεβαίνετε σε σκαμπό. Εάν έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που ξεσκονίσατε τα πτερύγια (ή έχετε ανοιχτόχρωμο ανεμιστήρα οροφής), μπορεί να παρατηρήσετε βρωμιά και κολλώδη υπολείμματα. Σε αυτήν την περίπτωση, ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι να πιάσετε ένα κατσαβίδι και να τα αφαιρέσετε για να τα τρίψετε σωστά. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή ένα πανί από μικροΐνες, καθαρίστε τα με χλιαρό νερό και μια μικρή ποσότητα υγρού πιάτων.

Όσον αφορά τα κλιματιστικά σας μπορείτε να αφαιρέσετε τα φίλτρα και να τα πλύνετε με λίγο ζεστό νερό καθώς και να πατήσετε το κουμπί για αυτόματο καθαρισμό που έχουν τα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα.

2. Καθαρίστε τους αεραγωγούς και τα πηνία του ψυγείου σας

Εικόνα
Γενική καθαριότητα την Άνοιξη: Τα tips που θα σου φανούν χρήσιμα

 

Τα πηνία συμπυκνωτή, που βρίσκονται συχνά στο πίσω μέρος του ψυγείου ρυθμίζουν τη θερμοκρασία στο ψυγείο σας. Τα πηνία που έχουν βουλώσει με βρωμιά και σκόνη μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση του ψυγείου σας. Αλλά αυτή είναι μια εύκολη περιοχή για να καθαριστεί μόλις το ψυγείο απομακρυνθεί από τον τοίχο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ηλεκτρική σκούπα με εξάρτημα σωλήνα για να απομακρύνετε τη σκόνη, μια βούρτσα ψυγείου για να μπείτε σε βαθύτερες, δυσπρόσιτες ρωγμές και ένα υγρό πανί από μικροΐνες για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα επίμονης βρωμιάς.

3. Πλύνετε με πιεστικό το γκαράζ και την αυλή σας

Εικόνα
Γενική καθαριότητα την Άνοιξη: Τα tips που θα σου φανούν χρήσιμα

 

Επαναφέρετε την αυλή ή το δάπεδο του γκαράζ σας στην παλιά του δόξα, απομακρύνοντας τη βρωμιά. Αλλά πριν χρησιμοποιήσετε το πιεστικό περάστε το πάτωμα με ένα μείγμα λευκαντικού-νερού που θα μαλακώσει την παγιδευμένη βρωμιά. Αφήστε το να δράσει για πέντε έως 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε και καθαρίστε ολόκληρη την περιοχή με το πιεστικό. Σας συνιστούμε να φοράτε ένα ζευγάρι γαλότσες και γυαλιά για να προστατεύσετε τα μάτια σας.

4. Καθαρίστε σε βάθος τα χαλιά σας

Εικόνα
Γενική καθαριότητα την Άνοιξη: Τα tips που θα σου φανούν χρήσιμα

 

Θα μπορούσατε απλά να δώσετε τα χαλιά σας σε ένα συνεργείο καθαρισμού και να γλυτώσετε πολύ χρόνο αφού οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου αναλαμβάνουν να μαζέψουν, να καθαρίσουν και να αποθηκεύσουν τα χαλιά σας με πολύ μικρό κόστος. Παρόλα αυτά αν θέλετε να αναλάβετε μόνοι σας και αυτή την ανοιξιάτική εργασία μπορείτε να το κάνετε εφόσον έχετε μπαλκόνι πλένοντας τα χαλιά σας με καθαριστικό χαλιών.

Αν πάλι δεν έχετε μπαλκόνι αρκετά μεγάλο μπορείτε να κάνετε στεγνό καθάρισμα χρησιμοποιώντας έναν καθαριστή χαλιών σε συνδυασμό με ένα καθαριστικό χαλιών. Πρόκειται στην ουσία για μια ηλεκτρική σκούπα που έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει σε βάθος υγρά και στερεά και προσφέρει υγιεινό καθαρισμό χαλιών, ταπετσαριών, στρωμάτων, υφασμάτων, ταπετσαριών και καθισμάτων.

5. Καθαρίστε τις υδρορροές σας

Εικόνα
gutters

 

Οι περισσότεροι θεωρούν πως το καθάρισμα των υδρορροών ανήκει στις δουλειές του φθινοπώρου αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Οι υδρορροές κάθε σπιτιού πρέπει να καθαρίζονται τακτικά προκειμένου να μην μπουκώνουν και να δουλεύουν σωστά. Καθαρίστε τις υδρορροές σας από φύλλα και ξένα σώματα. Θα χρειαστείτε γάντια, μια μικρή σκούπα και και μια σακούλα για να συγκεντρώσετε τα σκουπίδια. Εάν βέβαια το καθάρισμα απαιτεί να ανεβείτε σε σκάλα και φοβάστε τα ύψη ή δεν αισθάνεστε άνετα σε μια σκάλα, καλέστε έναν επαγγελματία. Οι επαγγελματίες θα μπορούν να καθαρίσουν τις υδρορροές σας γρήγορα, αποτελεσματικά και - το πιο σημαντικό - με ασφάλεια.

Οι παραπάνω εργασίες μπορεί να μοιάζουν βουνό αλλά όταν τις τελειώσετε θα έχετε ένα σπίτι καθαρό και έτοιμο να υποδεχθεί το καλοκαίρι. Γι΄ αυτό σηκώστε τα μανίκια και πιάστε δουλειά!

Αγαπημένο