ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 2 αντικείμενα που πρέπει οπωσδήποτε να πλένετε σε ζεστό νερό!

Που πρέπει να δώσετε προσοχή όταν βάζετε το πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία!
06.03.2023
1
'
Τα 2 αντικείμενα που πρέπει οπωσδήποτε να πλένετε σε ζεστό νερό! Photo/Istock

Κατά κύριο λόγο το ζεστό νερό εκτός από το μπάνιο χρησιμοποιείται και για το πλύσιμο των ρούχων, αφού έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού.

Στην πραγματικότητα αυτό που μπερδεύουν οι περισσότεροι είναι το ποια ρούχα επιτρέπεται να πλυθούν με ζεστό νερό και η απάντηση είναι.. τα περισσότερα!

Επίσης το ζεστό νερό βοηθάει ιδιαίτερα και στην διατήρηση της ποιότητας των περισσότερων υφασμάτων, βασικό κριτήριο για κάθε ρούχο που θα βάλουμε στο πλυντήριο.

Από την άλλη το κρύο νερό αποτελεί την πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή, αλλά και την λιγότερο σπατάλη ως προς την ενέργεια!

Εικόνα
Τα 2 αντικείμενα που πρέπει οπωσδήποτε να πλένετε σε ζεστό νερό!

Μάθε επίσης: Τα 2 διακοσμητικά λάθη που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ γιατί χαλάνε την αίσθηση όλου του χώρου

Αυτά είναι όμως τα 2 αντικείμενα που πρέπει να πλένετε σε ζεστό νερό 

  • Λευκά είδη

Τα λευκά είδη συμπεριλαμβάνονται σε αυτά που πρέπει να πλένονται σε ζεστό νερό και η συνιστώμενη θερμοκρασία είναι στους 60 βαθμούς ή ακόμα και υψηλότερη, για αυτά που εσείς κρίνεται απαραίτητο.

Οι πετσέτες, τα σεντόνια αλλά και τα κλινοσκεπάσματα είναι πράγματα που ενδείκνυται να πλένονται σε θερμότερες θερμοκρασίες, αφού απομακρύνουν με αυτό τον τρόπο τα μικρόβια αλλά και τις μυρωδιές, χωρίς τον κίνδυνο να χαλάσει το χρώμα τους.

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/zise-kalytera/spiti/einai-poly-mikri-i-eisodos-toy-spitioy-sas-me-ena-kai-mono-antikeimeno-tha

Υλικά όπως το βαμβάκι είναι επίσης κατάλληλο για να πλυθεί σε ζεστές θερμοκρασίες νερού, καθώς βοηθάει ιδιαίτερα στο να αφαιρεθούν αποτελεσματικά οι λεκέδες και να ξανά λάμψουν. Ως προς το στέγνωμα των συγκεκριμένων ρούχων ο έλεγχος των οδηγιών φροντίδας των προϊόντων είναι πάντα σημαντικός!

Ευαίσθητα υλικά όπως τα εσώρουχα και τα μαγιό δεν πρέπει να πλένονται σε ζεστό νερό γιατί είναι πιθανό να συρρικνωθούν κατά το πλύσιμο και να χάσουν μεγάλο μέρος της υφής και της ποιότητας τους. Τα συγκεκριμένα είδη ρούχων ίσως να είναι καλύτερα να πλυθούν στο χέρι!

  • Βρώμικα ρούχα

Τα ιδιαίτερα βρώμικα ρούχα που έχουν αρκετούς λεκέδες είναι σίγουρο ότι πλένονται πιο αποτελεσματικά και γρήγορα σε ζεστό νερό.

Η κατηγορία των ρούχων αυτόν συμπεριλαμβάνει τα ρούχα εργασίας, ρούχα με λεκέδες όπως ο καφές, το λίπος ή ακόμα και η λάσπη. Εδώ να σημειωθεί ότι το ζεστό νερό είναι ιδανικό για την αποστείρωση και την απολύμανση και αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιείται και στα περισσότερα βρεφικά είδη.

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/zise-kalytera/spiti/einai-poly-mikri-i-eisodos-toy-spitioy-sas-me-ena-kai-mono-antikeimeno-tha

Διάβασε ακόμα: Είναι πολύ μικρή η είσοδος του σπιτιού σας; Με ένα και μόνο αντικείμενο θα μοιάζει μεγαλύτερη

Ρούχα όπως αυτά που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια μίας ασθένειας ή και αυτά που εκτίθενται σε σταθερή παροχή μικροβίων, πρέπει επίσης να πλένονται απαραίτητα με ζεστό νερό.

Τέλος υλικά τα οποία έχουν μούχλα ή το ωίδιο, πλένονται και αυτά με ζεστό νερό, επειδή οι σπόροι της μούχλας καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 60 βαθμών!

Φωτογραφικά πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο