ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Λατρεύεις τα λουλούδια; Δώσε ζωή στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου τώρα το χειμώνα!

Άλλαξε τη διάθεσή σου, φρόντισε τα λουλούδια σου!
2
'
louloudia_mpalkoni

Υπάρχει πιο όμορφο θέαμα για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, από ένα ανθισμένο μπαλκόνι; Όλοι ξέρουμε πως η περίοδος του χειμώνα είναι αρκετά δύσκολη για να διατηρήσουμε έναν ανθισμένο κήπο ή ένα ανθισμένο μπαλκόνι. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ξεραμένα ή ταλαιπωρημένα φυτά, λόγω της παγωνιάς και των έντονων βοριάδων. Ειδικά, σε βόρειες περιοχές της χώρας μας, σε ημιορεινές και ορεινές, αλλά ακόμη και μέσα στην πόλη, σε ψηλούς ορόφους κατοικιών, χρειαζόμαστε φυτά ανθεκτικά στο κρύο για να μπορέσουν να επιβιώσουν. 

Το πιο σημαντικό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε φυτά ανθεκτικά, που να μπορούν να αντέχουν στο κρύο του χειμώνα, ώστε να μην μας ξεραθεί. Μπορούμε να επιλέξουμε λουλούδια και αρωματικά φυτά που θα δώσουν χρώμα και άρωμα στο μπαλκόνι και στον κήπο μας! Αν τα λουλούδια, τα φυτά και τα δέντρα σου φτιάχουν τη διάθεση μην κάθεσαι... ήρθε η ώρα!  

louloudia

Ας δούμε, λοιπόν αναλυτικά, ποια είναι τα φυτά που αντέχουν στο κρύο και που μπορούμε να επιλέξουμε για να ομορφύνουμε τον χειμωνιάτικο κήπο και το μπαλκόνι μας εύκολα και απλά:


Εξαιρετική επιλογή ανθεκτικών φυτών που αντέχουν στο κρύο είναι διάφορα καλλωπιστικά φυτά που ανθίζουν μέσα στο χειμώνα όπως η πρίμουλα, το χρυσάνθεμο, ο χειμωνανθός, το κυκλάμινο, το σκυλάκι, το άλυσσο, η γκαζάνια, το καλλωπιστικό λάχανο, η καλεντούλα και οι πανσέδες.

Ποια αρωματικά φυτά είναι ανθεκτικά στο κρύο;

Αρκετά αρωματικά φυτά είναι ανθεκτικά στην παγωνιά και τους βοριάδες, καθώς στο φυσικό τους περιβάλλον φυτρώνουν σε ημιορεινες και ορεινές περιοχές. Συγκεκριμένα, η λεβάντα με τα μωβ αρωματικά της άνθη είναι πολύ ανθεκτική, όπως και το δενδρολίβανο, το θυμάρι, και η δάφνη. Κι αν επιθυμούμε αρωματικά φυτά για να απολαμβάνουμε σε ρόφημα, μπορούμε να επιλέξουμε τη μαντζουράνα, το φασκόμηλο, το τσάι του βουνού και την κρητική μαλοτήρα με το ιδιαίτερο άρωμά της.

louloudia_mpalkoni

Ποια δέντρα είναι ανθεκτικά στο κρύο;

Ιδανικές επιλογες είναι τα κωνοφόρα δέντρα που μας χαρίζουν ένα πυκνό και καταπράσινο φύλλωμα, όπως το κυπαρίσσι, το κυπαρίσσι λέιλαντ, η τούγια, το γκολντ κρεστ, το έλατο, το πεύκο και ο γιουνίπερος. Τέλος, μπορούμε να επιλέξουμε κουμαριά, χαρουπιά, ελιά, δασικό δρυ, καλλωπιστική δαμασκηνιά με το κοκκινωπό φύλλωμα, βελανιδιά, σφένδαμο και αμυγδαλιά με την υπέροχη χειμωνιάτικη ανθοφορία καθώς και μουριά με το καταπράσινο φύλλωμα.

 

Αγαπημένο