ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Διακόσμηση σπιτιού: 3 λάθη που κάνεις και φαίνεται πιο μικρό

Είναι συνηθισμένα αλλά σου χαλάνε όλη την εικόνα.
3
'
διακόσμηση σπιτιού λάθη Istock

Όλοι μας θέλουμε το σπίτι μας να φαίνεται πιο ακριβό και πιο μεγάλο, και συνήθως αυτός ο ζήλος, μας κάνει στο τέλος να πέφτουμε σε παγίδες με αποτέλεσμα να σημειώνουμε λάθη στην διακόσμησή του και τελικά να φαίνεται πιο μικρό από ότι είναι. Παρακάτω θα βρεις τα 3 πιο συνηθισμένα, ώστε να τα αποφύγεις:

Πολύ σκούρα χρώματα

Τα περισσότερα «στιλάτα» σπίτια, είναι σε σκούρες αποχρώσεις, όπως το wenge και το βαθύ κόκκινο, σωστά; Λάθος! Το να κάνεις το σπίτι σου πολύ σκούρο, θα έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται πιο μικρό από ότι είναι και επιπλέον, θα σε φορτώσει με περιττές δουλειές, μιας και εκ πείρας στου λέω πως τα σκούρα έπιπλα, θέλουν ξεσκόνισμα καθημερινά.

Εικόνα
διακόσμηση σπιτιού λάθη 1
Ιstock

Πάρα πολλά έπιπλα 

Τα «φορτωμένα» σπίτια με πολλά έπιπλα/διακοσμητικά/πράγματα, φαίνονται πιο μικρά, αφού όπου και να κοιτάξεις, όλο και κάτι θα υπάρχει να δεις. Φρόντισε να ακολουθήσεις το ρητό less is more και σίγουρα δεν θα σου βγει σε κακό.

Δες και αυτό: Τα οφέλη που έχουν τα φυτά εσωτερικού χώρου στη διακόσμηση του σπιτιού

Εικόνα
διακόσμηση σπιτιού λάθη 2
Istock

Οι λάθος κουρτίνες

Αυτό το λάθος το κάνει το 99,9% των ανθρώπων, και το είχα κάνει και εγώ. Αν πάρεις κουρτίνες που δεν τελειώνουν ακριβώς εκεί που είναι τα παράθυρά σου, αλλά ας πούμε 1 με 2 εκ. πιο πάνω, τότε ο χώρος σου θα μοιάζει πιο μικρός και τα παράθυρά σου πιο κοντά. Για να δώσεις ύψος στο σπίτι σου, θα πρέπει είτε να επιλέξεις διπλές κουρτίνες, ώστε να φαίνονται πιο αρχοντικές, είτε να πάρεις κουρτίνες που ακουμπούν στο πάτωμα, χωρίς βέβαια να το παρακάνεις.

Δες και αυτό: Έχεις μικρό μπάνιο; Ιδέες για να το διακοσμήσεις ώστε να δείξει διπλάσιο

Αγαπημένο