Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Οι σπουδές, οι αμέτρητες βραβεύσεις και η κόρη της

3
'
NDP

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο αγαπητές σεφ της ελληνικής τηλεόρασης, η οποία μας "χαρίζει" υπέροχες συνταγές σε καθημερινή βάση, για όλη την οικογένεια. Ποια είναι η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου όμως πραγματικά; Ποιες οι σπουδές της, οι αμέτρητες βραβεύσεις και ποια η σχέση με την κόρη της; 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Νόστιμο κέικ λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Όλα όσα δεν γνώριζες για την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

  • H Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει ηλικία 53 ετών και συγκεκριμένα γεννήθηκε στη Νάουσα Πάρου, στις 22 Οκτωβρίου του 1967.
  • Είναι Ελληνίδα chef, ιδιοκτήτρια εστιατορίου, πρέσβειρα της Ελληνικής κουζίνας, τηλεοπτική παρουσιάστρια καθώς και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής.
  • Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο όπου από μικρή ασχολήθηκε στο χώρο της εστίασης, στην οικογενειακή επιχείρηση.
  • Τελειώνοντας το σχολείο, μετακομίζει για δύο χρόνια στην Αθήνα, για να σπουδάσει Design. Από το 1991, επιστρέφει στην Πάρο όπου ασχολείται επαγγελματικά πλέον, με την οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση.
  • Το 1996 ανοίγει το πρώτο εστιατόριο, "Παπαδάκης" στη Νάουσα της Πάρου, το οποίο λειτουργεί έως το 2004.
  • Την ίδια χρονιά μετακομίζει μόνιμα στην Αθήνα και το 2005 ξεκινάει τη λειτουργία του το Εστιατόριο Παπαδάκης στο Κολωνάκι, στο οποίο εργάζεται ως Executive Chef έως και σήμερα.
  • Στην Αθήνα άρχισε και η καριέρα της στην τηλεόραση, σαν παρουσιάστρια στη μαγειρική ζώνη εκπομπών, που μέχρι τότε είχε αποσπασματικό χαρακτήρα.
  • Την ίδια περίοδο αναπτύσσει την ιστοσελίδα της.
  • Το 2012-2013 διδάσκει μαγειρική στην Le Monde. 
  • Αδυναμία η κόρη της για την οποία είχε δηλώσει, "Τον πρώτο επίσημο δοκιμαστή μου τον ξέρετε; Τον άνθρωπο που έχω ταΐσει πιο πολλές φορές από όλους στη ζωή μου, τον άνθρωπο που είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου αλλά και ο πιο σκληρός κριτής μου… Το παιδάκι μου! Η Κωνσταντίνα μου!".

 

Βραβεύσεις και τίτλοι

  • 2019: Πρέσβειρα Γαστρονομίας Νοτίου Αιγαίου, Αθήνα Ελλάδα 
  • 2019: Greek TopWomen Award - Eirinika.gr, Αθήνα Ελλάδα 
  • 2018: Restaurant 100 Βραβείο για το εστιατόριο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, Αθήνα Ελλάδα
  • 2018: Τιμητική Διάκριση για την Κοινωνική Προσφορά του εστιατόριου ΠΑΠΑΠΑΔΆΚΗΣ,UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αθήνα Ελλάδα
  • 2017: Πρόεδρος και Έδρα της Επιτροπής European Young Chef Award, Βαρκελώνη, Ισπανία
  • 2017: Βραβεύτηκε για την προσφορά της στον τομέα της Γαστρονομίας, UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αθήνα, Ελλάδα 
  • 2014: Πρέσβειρα της Ελλάδος για την Καμπάνια «Αφήνω το γόνο...να γίνει γονιός», Ευρωπαϊκή Επιτροπή 
  • 2014: Καλύτερο βιβλίο μαγειρικής τηλεοπτικού σεφ"ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ»  Βραβεία Gourmand, Παρίσι Γαλλία 
  • 2013: Πρέσβειρα της Ελληνικής & Παριανής Κουζίνας, Πάρος, Ελλάδα 
  • 2013: Global Culinary Ambassador, Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, United States Congress, Washington D.C, USA 
  • 2011: Τιμήθηκε για την προώθηση της ελληνικής κουζίνας στις ΗΠΑ, Epicurian Chef Club of Boston, MA USA 
  • 2010: Βραβεύτηκε στην κατηγορία Woman Chef, Βραβεία GOURMAND , Παρίσι, Γαλλία 
  • 2009:Βραβείο Ελληνικής  Κουζίνας για ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ στην ελληνική Toques D'OR από το περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, Αθήνα Ελλάδα 
  • 2009: Τιμήθηκε για την προώθηση της ελληνικής κουζίνας παγκοσμίως , Le Monde-πιο δημοφιλή Σχολείο-σεφ, Αθήνα Ελλάδα 
  • 2008: Γυναίκα της Χρονιάς (κατηγορία Best Woman Chef) από το περιοδικό LIFE & STYLE, μετάδοση [[Star Channel|STAR]], Εκδόσεις Λυμπέρη (Conde Nast Εκδότης για την Ελλάδα), Αθήνα Ελλάδα 
  • 2006-2007: Ελληνική Κουζίνα Βραβείο για το εστιατόριο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, από το περιοδικό Gourmet, Αθήνα Ελλάδα
  • 2002: Καλύτερο τοπικό βιβλίο μαγειρικής  "ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" από τα GOURMAND Βραβεία, Γαλλία Παρίσι

*Με πληροφορίες από Wikipedia