Εύκολο παγωτό βανίλια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και σιρόπι καραμέλας
Το καλοκαιράκι είναι εδώ και θες και εσύ να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό και εύκολο παγωτό βανίλια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα; Αν ναι, τότε πρέπει να δοκιμάσεις αυτήν την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, που θα "ξυπνήσει" τις παιδικές σου αναμνήσεις!
Υλικά Συνταγής
- 250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
- 400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
- 410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
- 1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση
Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.
Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει.
Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα.
Παγώνουμε στην κατάψυξη.
Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα.
Στο τέλος, μην ξεχάσεις να προσθέσεις και το σιρόπι καραμέλας για περισσότερη απόλαυση.