ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βάλε τον σταθμό που σου ταιριάζει και δες πως σε επηρεάζει!

Γιατί η ζωή θέλει μουσική!
16.12.2021
3
'
PRICEFOX

Το βασικότερο μέσο για τις καθημερινές μετακινήσεις μας, είναι το αυτοκίνητο. Το πιο σημαντικό όταν οδηγούμε είναι να έχουμε εξασφαλίσει αρχικά την ασφάλεια τόσο τη δική μας όσο και των γύρω μας. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζονται δύο βασικά πράγματα. Αρχικά να έχουμε τα απαραίτητα έγγραφα μας όπως είναι το δίπλωμα, η ασφάλεια αυτοκινήτου και η άδεια κυκλοφορίας μας. Το επόμενο είναι να είμαστε ήρεμοι κατά την διάρκεια της οδήγησης χωρίς αντιπερισπασμούς και με καλή διάθεση. Πως ακριβώς το εξασφαλίζουμε αυτό; Μα φυσικά ακούγοντας την μουσική που μας επηρεάζει θετικά!

Το άνοιγμα του ραδιόφωνο ή η σύνδεση του κινητού  με το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου είναι μια ενστικτώδης κίνηση που κάθε οδηγός κάνει όταν μπαίνει στο αμάξι. Μικρές ή μεγάλες διαδρομές, μόνοι ή με φίλους έχουμε συνδέσει την καλή διαδρομή με την καλή παρέα του ραδιοφώνου. Η μουσική έχει τον τρόπο της να μας φτιάχνει τη διάθεση. Ή μήπως όχι πάντα;

Σε γενικές γραμμές το στυλ μουσικής που σε επηρεάζει αρνητικά την ώρα που οδηγείς είναι το rock και το hip hop. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να ακούς, αλλά ότι βοηθάει περισσότερο μια  πιο light μουσική ώστε να είσαι πιο συγκεντρωμένος

Βέβαια δεν είναι μόνο τί ακούς αλλά και πόσο δυνατά!

Η έρευνα του Simon Moore από το London Metropolitan University απέδειξε πως η ιδανική ένταση της μουσικής για οδήγηση είναι από 55 μέχρι 65 ντεσιμπέλ, ενώ ο ιδανικός ρυθμός θα πρέπει να είναι όμοιος με τον ρυθμό του χτύπου της καρδιάς μας, στους 60-80 παλμούς ανά λεπτό. Έτσι η οδήγηση γίνεται και με ασφάλεια και με καλή διάθεση!

Τώρα λοιπόν που ξέρεις πόσο σημαντική είναι η μουσική που ακούς στο αμάξι, εξασφάλισε τον σταθμό που σου ταιριάζει και δες πόσο θα αυξηθεί η συγκέντρωση σου. Αν πέρα από το ραδιοφωνικό σταθμό ψάχνεσαι και για την ασφάλεια αυτοκινήτου σου, η λύση είναι το Pricefox. Στο Pricefox.gr μπορείς να συγκρίνεις τιμές και καλύψεις για πάνω από 40 πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου και να αγοράσεις μέσα σε 2’ χωρίς δικαιολογητικά. Ακόμη στο Pricefox οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν πακέτα για ασφάλεια αγροτικού, ασφάλεια φορτηγού και ασφάλεια επαγγελματικού.

Αγαπημένο