ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μουσεία που έχουν γράψει χιλιόμετρα!

Ο Mr. Pricefox λατρεύει τόσο τις επισκέψεις στα μουσεία όσο και τα αυτοκίνητα.
04.01.2022
3
'
Istock

Ο Mr. Pricefox λατρεύει τόσο τις επισκέψεις στα μουσεία όσο και τα αυτοκίνητα. Βρήκε λοιπόν και προτείνει τρία μουσεία αφιερωμένα στην ιστορία των τροχών που στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού αλλά και στην εκπαίδευση των νέων.

Ιστορία των μηχανοκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα

Η μετάβαση από τις άμαξες στο σύγχρονο αμάξι δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν, η καινοτόμα αυτή επανάσταση, γίνεται στο τέλος του 1886 και το πρώτο σύγχρονο αυτοκίνητο κάνει την εμφάνιση του από τον Γερμανό εφευρέτη Καρλ Μπενζ (γνωστό όνομα έως και σήμερα στις Mercedes-Benz). Στις αρχές του 20ου αιώνα, ήταν πλέον διαθέσιμο για τους οδηγούς με την Ford Motor Company να κατέχει την πρωτιά στην δημιουργία τους με πρωταγωνιστή το Ford Model T. Στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, κυκλοφόρησε η πρώτη ‘αυτοκίνητη άμαξα’ όπως ονομαζόταν το 1894 ενώ ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε και η πρώτη μοτοσυκλέτα. Λίγο καιρό μετά στις αρχές του 20ου αιώνα, αυτοκίνητα εμφανίστηκαν στη Μακεδονία, την Κρήτη και την Ήπειρο.

Μουσεία γύρω από τους τροχούς στην Αθήνα

Με στόχο την ενημέρωση του κοινού γύρω από την ιστορία των τροχών δημιουργήθηκαν τρία μουσεία με ξεχωριστές συλλογές που ταξιδεύουν τους επισκέπτες στον χρόνο. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και με την δυνατότητα ξενάγησης είναι μια εμπειρία που κανείς δεν πρέπει να χάσει!

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Η συλλογή αποτελείται από 300 αυτοκίνητα, από τα οποία 110 εκτίθενται στο μουσείο και τα υπόλοιπα θα εκτίθενται περιοδικά. Το παλαιότερο όχημα της συλλογής που εκτίθεται στο μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Mercedes Benz 450 SL του 1980.

Εικόνα
istock

Ωράριο λειτουργίας: Σαββατοκύριακο 11:00- 18:00 Τρίτη- Παρασκευή 10:00-14:00

Τιμή Εισιτηρίου: Γενική Είσοδος 10 ευρώ Μειωμένη Είσοδο 8 ευρώ

Τοποθεσία: Ιουλιανού 3-35 & Γ’ Σεπτεμβρίου 74-78, Αθήνα
Τηλ: 210 8816187

Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας

Η ίδρυση του μουσείου οφείλεται στον Παναγιώτη Μαριολόπουλο. Η συλλογή βρίσκεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μετς όπου οι επισκέπτες θα βρουν πάνω από 100 μοτοσυκλέτες με την παλαιότερη να χρονολογείται το 1916.

Ωράριο λειτουργίας: Ανοίγει κατόπιν ραντεβού

Τιμή Εισιτηρίου: Δωρεάν

Τοποθεσία: Ραζή Κότσικα 7 & Καρέα 13 Αθήνα

Τηλ: 6944 445 666

Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου

Η πρωτοβουλία δημιουργίας και λειτουργίας του μουσείου ανήκουν στον Γιάννη Σινάνογλου (1950 – 2016), που έδειξε από νεαρή ηλικία το πάθος του για την αναπαλαίωση μηχανοκίνητων οχημάτων και ποδηλάτων και το ανέπτυξε σε υπέρτατο βαθμό σε χόμπι επιστημονικής ακρίβειας.  Η συντήρηση και διαχείριση του μουσείου συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από τους δύο γιούς του.

Ωράριο λειτουργίας: Ανοίγει κατόπιν ραντεβού

Τιμή Εισιτηρίου: Δωρεάν

Τοποθεσία: Σιδηροδρομικός Σταθμός,  Αφίδνες, Αττική

Τηλ: 6981686888

Τροχοί και ασφάλεια πάνε μαζί!

Η δημιουργία των αυτοκινήτων δημιούργησε και την ανάγκη για υποχρεωτική ασφάλεια αυτοκινήτου του οχήματος. Το 1913 στις ΗΠΑ ο Henry Ford, δημιουργός της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, καθιέρωσε τη μαζική παραγωγή, κάνοντας τα αυτοκίνητα προσιτά σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Οι δρόμοι γέμισαν με αυτοκίνητα, όμως, η απουσία κανόνων οδικής συμπεριφοράς και το κακό οδικό δίκτυο, έγιναν η αιτία για πολλά ατυχήματα. Τα κόστη για τις επισκευές των ζημιών ήταν μεγάλα και δεν μπορούσαν όλοι οι οδηγοί να τα καλύψουν.

Έναν αιώνα μετά η ασφαλιστική αγορά εξελίχθηκε αρκετά και το να βρει κανείς ασφάλεια αυτοκινήτου, ασφάλεια αγροτικού, ασφάλεια φορτηγού και ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος, γίνεται ακόμα πιο γρήγορα και εύκολα μέσω της online ασφάλισης στο Pricefox.gr.

Αγαπημένο