ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

"Αδρεναλίνη στα ύψη για μικρούς και μεγάλους"

Κάνε την διασκέδαση…χόμπι!
16.12.2021
3
'
PRICEFOX

Μια νέα πρόταση αρκετά διαδεδομένη στην Ελλάδα, για να ανέβει η αδρεναλίνη μικρών και μεγάλων στα ύψη, είναι η οδήγηση μηχανοκίνητων αυτοκινήτων αλλά και μηχανών.

Κάνε την διασκέδαση…χόμπι!

Σε πίστες καρτ μπορείς να πας είτε μόνος είτε με παρέα και να περάσεις στιγμές γεμάτες αδρεναλίνη. Οι διαστάσεις στα καρτ προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία και την εμπειρία του οδηγού η οποία μπορεί να ξεκινάει από τριών ετών ενώ οι τιμές επίσης ποικίλουν ανάλογα με τις πίστες, την χρονική διάρκεια που επιλέγεις να τρέξεις, με το αν έχεις δικό σου καρτ ή αν ανήκεις σε κάποιο σύλλογο. Η οδήγηση γίνεται πάντα φορώντας κράνος, τα καρτ ελέγχονται και αποστειρώνονται συστηματικά ενώ οι καλά οργανωμένες πίστες ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη δυνατή αυτή εμπειρία.

Κάνε το χόμπι…άθλημα!

Αν κάποιος δεν θέλει απλά να πηγαίνει μια στο τόσο και πιστεύει ότι μια επίσκεψη το μήνα δεν είναι αρκετή, μπορεί να κάνει το χόμπι του άθλημα κάνοντας εγγραφή σε κάποιον σύλλογο και παρακολουθώντας μαθήματα! Μέσα από τις ακαδημίες και τα εργαστήρια μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν την γρήγορη οδήγηση με ασφαλή τρόπο. Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές αγωνιστικές ομάδες που στόχο έχουν την δημιουργία οδηγών με προοπτικές εξέλιξης σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Προδιαγραφές εγγραφής και ενδεικτικό πρόγραμμα

Στην αρχή ξεκινάς με κάποια σεμινάρια και στη συνέχεια περνάς το πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης που συνήθως ενδείκνυται από κάποιες ακαδημίες στα 5 έτη ενώ από κάποιες άλλες στα 7 έτη (ελάχιστο ύψος 120cm) με την βοήθεια του επαγγελματικού προσομοιωτή καρτ. Τα τμήματα είναι ολιγομελή. Ένα ενδεικτικό πρόγραμμα οδήγησης Ακαδημίας Καρτ χωρίζεται τόσο σε θεωρητικά όσο και πρακτικά μαθήματα και οι συμμετέχοντας μαθαίνουν τον έλεγχο και το τρόπο λειτουργίας του καρτ, τους κανόνες συμπεριφοράς και ασφάλειας εντός και εκτός πίστας. Στο πρακτικό μέρος κάνουν εξάσκηση σε όσα έμαθαν μέσα από εξειδικευμένες ασκήσεις και προετοιμάζονται για την ένταξη τους σε αγώνες.

Τα οφέλη του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Τα οφέλη του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι πολλά. Αρχικά μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν τον σεβασμό τόσο προς τον εαυτό τους, όσο και στους γύρω τους. Με αποτέλεσμα μελλοντικά να δημιουργείται μια οδική συμπεριφορά που συμβάλλει στην μείωση των θανάτων και τραυματισμών που οφείλονται σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.

Στην Ελλάδα έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας ώστε να αποκτήσουμε την άρτια οδική συμπεριφορά και οι κίνδυνοι που παραμονεύουν είναι πολλοί. Μάλιστα τα ανασφάλιστα οχήματα αποτελούν μάστιγα τον τελευταίο καιρό, φτάνοντας μάλιστα το εξωφρενικό ποσό των 650 χιλιάδων αυτοκινήτων παρόλο που η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική από τον νόμο και η online σύγκριση τιμών και καλύψεων της αγοράς έχει κάνει την διαδικασία πιο εύκολη από ποτέ. Αυτό και μόνο δείχνει πως η συμπεριφορά πίσω από το τιμόνι θα έπρεπε να είναι βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης των νέων από πολύ μικρή ηλικία, ώστε να μαθαίνουν πως το να είσαι ασφαλής δεν σημαίνει μόνο ασφαλισμένος.

Πίστες Καρτ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Μερικές από τις πιο γνωστές πίστες καρτ στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη που μπορεί κανείς να επισκεφθεί και να ανεβάσει την αδρεναλίνη του στα ύψη είναι οι παρακάτω:

Διεύθυνση Λ. Ανθούσας 8, Παλλήνη ΤΚ.:153 51

28ο χλμ. Αθηνών – Λαμίας, Αφίδνες Αττική Τ.Κ.:190 14

Μεγαρίδος Περιοχή: Συντριβάνι Ασπρόπυργος ΤΚ.: 19300

Σκοπευτηρίου 7, Κορωπί Τ.Κ.:194 00

Αγίας Μαρίνας, 34 χλμ, Λεωφόρος Αθηνών Σουνίου, Κορωπί Τ.Κ.:194 00

41ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου 263, Κόμβος Πάχης Μεγάρων, Τ.Κ.: 19100

  • Karting center

Άγιος Κοσμάς Ποσειδώνος, Ελληνικό, ΤΚ.:16777

Θεσσαλονίκη, 15 χλμ. Θεσσαλονίκη - Ν. Μηχανιώνα, Νέο Ρύσιο  Τ.Κ.: 570 01

Θεσσαλονίκη, Πιλέα Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 128, Τ.Κ.: 555 35
 

Αγαπημένο