ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 βήματα για να βρεις την δουλειά των ονείρων σου το 2021

O τρόπος για να το πετύχεις βρίσκεται στις παρακάτω γραμμές.
3
'
πως να βρεις δουλειά

Όλοι βάζουμε  κάθε χρονιά τους στόχους μας για το έτος που έρχεται, το οποίο και ξεκινάμε με τις καλύτερες προοπτικές. Αν μέσα σε αυτούς, είναι το να βρεις την δουλειά των ονείρων σου το 2021, τότε ο τρόπος για να το πετύχεις βρίσκεται στις παρακάτω γραμμές.

Βήμα - βήμα το πλάνο για να βρεις την δουλειά των ονείρων σου:

Βελτιώσου

Σκέψου ποιες δεξιότητες ζητά η δουλειά που θα ήθελες να κάνεις. Πρέπει ας πούμε για παράδειγμα να μιλάς πολλές ξένες γλώσσες; Να έχεις γνώση υπολογιστών ή λογιστικής; Κάνε μια λίστα με όλα τα προσόντα που πρέπει να έχει ο ιδανικός υποψήφιος για την θέση και φρόντισε να τα συγκεντρώσεις όλα στο βιογραφικό σου. Υπάρχουν πάρα πολλά webinars που μπορείς να παρακολουθήσεις ακόμα και δωρεάν, τα οποία θα σε βοηθήσουν σε αυτό.

Φτιάξε το σωστό βιογραφικό

Αφού έχεις όλα τα προσόντα για την θέση εργασίας που θέλεις, πρέπει να φτιάξεις και το σωστό βιογραφικό. Αυτό, πρέπει να αναφέρει τα προσωπικά σου στοιχεία, και όλες τις γνώσεις σου. Tip: Βάλε πρώτα στο βιογραφικό σου εκείνα στα οποία θέλεις να δώσεις έμφαση. Αν για παράδειγμα έχεις παρακολουθήσει ένα ειδικό σεμινάριο, βάλε το πριν από τα υπόλοιπα, ώστε ο υποψήφιος εργοδότης σου να το εντοπίσει αμέσως.

Κάνε τις σωστές γνωριμίες

Αν νομίζεις πως λόγω πανδημίας, δεν υπάρχουν θέσεις ή αγγελίες εργασίας, κάνεις λάθος. Σε πλατφόρμες όπως το LinkedIn, δημοσιεύονται καθημερινά δεκάδες θέσεις εργασίας και σίγουρα κάποιες από αυτές θα ταιριάζουν και σε εσένα. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα προφίλ σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να προσελκύσεις κοινό ή άτομα τα οποία θα σε βοηθήσουν να βρεις την δουλειά που θέλεις. Τέλος, ένα διερευνητικό τηλεφώνημα στις ήδη υπάρχουσες επαφές σου, δεν θα ήταν κακή ιδέα...

Σκέψου το πλάνο σου​​​​​​​

Είναι βασικό να έχεις ένα πλάνο καθώς όπως έχω αναφέρει ξανά, η οργάνωση με έχει σώσει πάρα πολλές φορές στη ζωή μου! Σκέψου ποια σεμινάρια θα παρακολουθήσεις, πώς θα στήσεις το βιογραφικό σου, με ποιους πρέπει να μιλήσεις και γενικά ποια είναι τα βήματα που εσύ προσωπικά θα ακολουθήσεις για να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου. Δεν αρκεί μόνο να το θέλεις πολύ, αλλά να εργαστείς με ζήλο, ώστε να πετύχεις τον σκοπό σου.

Η συνέντευξη εργασίας δεν είναι κάτι απλό​​​​​​​

Επιπλέον, σκέψου ακριβώς τις προηγούμενες συνεντεύξεις εργασίας σου που δεν πήγαν καλά, αλλά και εκείνες που απέδωσαν καρπούς. Τι έκανες σε κάθε περίπτωση; Τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά ώστε να πάνε ακόμα καλύτερα; Η συνέντευξη εργασίας είναι το τελευταίο κομμάτι πριν προσληφθείς στην δουλειά που θέλεις, οπότε θα πρέπει να μελετήσεις το κάθε σου βήμα πολύ σοφά. 

Τέλος, το πιο σημαντικό κομμάτι είναι εσύ ο ίδιος να πιστέψεις στον εαυτό σου. Ακόμα και αν δεν κάνεις μια δουλειά που σου αρέσει, ή ακόμα και αν δεν εργάζεσαι κάπου, δεν σημαίνει ότι το 2021 δεν θα βρεις τη δουλειά των ονείρων σου. Το νέο έτος μόλις ξεκίνησε και είναι στο χέρι σου φέτος να εκπληρώσεις τους στόχους σου!
 

Αγαπημένο