ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ντουλάπι φαρμακείου σπιτιού: Έχεις όσα χρειάζεσαι;

Πώς να τακτοποιήσεις το ντουλάπι φαρμάκων, τα συρτάρια ή ακόμη και τις τσάντες σου.
10.11.2020
3
'
pharmakeio-spitiou-ti-periexei

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ, ενώ το 66% των ενήλικων Αμερικανών αφιερώνει χρόνο για το τακτικό καθάρισμα του ψυγείου, μόνο το 31% δηλώνουν ότι καθαρίζουν μία φορά το χρόνο το ντουλάπι φαρμάκων τους. Καλό είναι να λάβεις υπόψη λοιπόν τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για να τακτοποιήσεις το ντουλάπι φαρμακείου του σπιτιού σου, τα συρτάρια ή ακόμη και τις τσάντες σου.

  • Πέταξε οτιδήποτε έχει λήξει. Έλεγχε προσεκτικά τις ετικέτες για ημερομηνίες – ακόμη και τα φυτικά σκευάσματα ή οι βιταμίνες μπορεί να λήγουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αν έχεις αμφιβολίες για το πόσο καιρό έχει φυλαχθεί ένα προϊόν είναι καλύτερο να το πετάξεις.
  • Πέταξε οτιδήποτε δε θυμάσαι για ποιο σκοπό προορίζεται και όλα τα δοχεία χωρίς ετικέτα. 
  • Έλεγξε ότι όλα τα καπάκια είναι σφιχτά βιδωμένα και ότι όλα τα φάρμακα φυλάσσονται σύμφωνα με τις συστάσεις της ετικέτας. Απόρριψε με ασφαλή τρόπο προϊόντα τα οποία δεν είναι καταλλήλως σφραγισμένα ή αποθηκευμένα. Μπορεί να έχουν επιμολυνθεί ή να είναι αναποτελεσματικά.

farmaka-gia-farmakeio-spitioy

Τι δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι φαρμακείου του σπιτιού σου

  • Αντισηπτικές αλοιφές ή κρέμες είναι ιδανικές για να περιποιηθείς κοψίματα ή γρατζουνιές ώστε να προστατευθεί το δέρμα κατά την επούλωση και να αποφευχθεί η μόλυνση της περιοχής.
  • Τσιμπιδάκι. Είναι απαραίτητο για την απομάκρυνση ακίδων. Είναι συνετό να καθαρίζετε το τσιμπιδάκι πριν και μετά από κάθε χρήση, ιδανικά με βαμβάκι με οινόπνευμα ή με απολυμαντικά μαντηλάκια μιας χρήσης που θα βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία.
  • Παυσίπονα  κατά προτίμηση δύο ειδών δηλαδή με διαφορετική δραστική ουσία το καθένα. Αν έχεις παιδιά φρόντιζε να υπάρχει αντιπυρεττικό στην μορφή που ταιριάζει στην ηλικία τους.
  • Έμπλαστρα γάζες. Διατίθενται σε όλα τα σχήματα, μεγέθη και φινιρίσματα για κάθε περίσταση όπως για χτυπήματα ή φουσκάλες από τα παπούτσια ή γδαρσίματα και μικροχτυπήματα.
  • Θερμόμετρο. Μην στηρίζεσαι μόνο στο ηλεκτρονικό. Θα πρέπει να υπάρχει και ένα θερμόμετρο τύπου υδραργύρου.
  • Αντιαλλεργικές αλοιφές Για ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις

Τα παραπάνω ισχύουν για υγιή άτομα. Σε περιπτώσεις ασθενειών το φαρμακείο ενδέχεται να εμπλουτιστεί με συμπληρωματικά φάρμακα.

Μη ξεχάσεις επίσης  

Να διατηρείς όλα τα φάρμακα σε μέρος δροσερό και σκιερό και μακριά από μικρά παιδιά.

Αγαπημένο