ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Θρεπτικά Συστατικά και Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Τι έδειξε νέα μελέτη;
27.02.2021
2
'
sindromo-polikistikon-oothikon-meletes

Οι γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) φαίνεται να έχουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου και βιταμίνης Ε. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η ενίσχυση της πρόσληψης μαγνησίου και βιταμίνης Ε μέσω της διατροφής ή/ και μέσω συμπληρωμάτων μπορεί να ωφελήσει τις γυναίκες με ΣΠΩ μειώνοντας τα επίπεδα φλεγμονής και οξειδωτικού στρες.

Γιατί δεν πρέπει να αμελείς την θεραπεία για τις πολυκυστικές ωοθήκες σου

Ίσως γνωρίζεις ότι συνδέονται με υπογονιμότητα. Και μερικές φορές με την παχυσαρκία και τον διαβήτη. Υπάρχει όμως και ένα νέο εύρημα σχετικά με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων & Γυναικολόγων (ACOG) οι γυναίκες με σύνδρομο διατρέχουν πιο αυξημένο κίνδυνο να αναπτύσσουν υπερπλασία του ενδομητρίου, δηλαδή πάχυνση στο εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας που δυνητικά μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο της μήτρας. Η υπερπλασία αυτή οφείλεται στην απουσία της ωορρηξίας, η οποία προκαλεί ορμονική δυσλειτουργία. Σχετικά με την υπογονιμότητα ωστόσο, υπάρχει ελπίδα. 

Οι ερευνητές της κλινικής Rigshospitalet της Κοπεγχάγης, διαπίστωσαν ότι πειραματική ωοθήκη μπορεί να διατηρήσει τα ανθρώπινα ωάρια ζωντανά επί εβδομάδες. Στο μέλλον μια τέτοια ωοθήκη, που θα επιτρέπει την ανάπτυξη ώριμων ωαρίων κατάλληλων για γονιμοποίηση και στη συνέχεια για εμφύτευση στη μήτρα, θα βοηθήσει να αποκτήσουν παιδιά οι γυναίκες που χάνουν τη γονιμότητά λόγω χημειοθεραπείας ή όσες μπαίνουν πρόωρα σε εμμηνόπαυση.

Αγαπημένο