ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έχεις λιγούρες ή η γλυκόζη σου έχει απότομες αυξήσεις; Όλη η αλήθεια που θα αλλάξει την εμφάνισή σου

Έρευνες δείχνουν ότι η γλυκόζη επιβαρύνει την υγεία σου σε κάθε τομέα. Πάμε να δούμε πως θα το αλλάξεις
2
'

Υπάρχει ένα νέο στοιχείο που αλλάζει τα πάντα στο μπλοκ της ευεξίας: η γλυκόζη ή το σάκχαρο στο αίμα. Έχει γίνει μια ολόκληρη διαφημιστική εκστρατεία για καλό σκοπό αφού μας διδάσκει πώς να λύνουμε τα προβλήματά μας από την αύξηση βάρους και την ακμή μέχρι τη στειρότητα και τις λιγούρες. Η μόνη φορά που μπορεί να ακούσετε για το σάκχαρό σας είναι κατά τη διάρκεια της ετήσιας φυσικής σας κατάστασης με το γιατρό σας. Και εκτός αν έχετε διαβήτη, αυτό είναι μάλλον το τέλος.

Λοιπόν, τα πράγματα αλλάζουν! Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες μάς δείχνουν ότι όλοι πρέπει να νοιαζόμαστε για τα επίπεδα γλυκόζης μας καθώς το 80% των ατόμων που δεν έχουν διαβήτη βιώνουν απότομες αυξήσεις της γλυκόζης κάθε μέρα μετά το φαγητό. Η συνέπεια αυτών των αυξήσεων; Μια αλυσιδωτή αντίδραση φλεγμονής, γήρανσης και απελευθέρωσης ινσουλίνης μέσα στο σώμα μας που οδηγεί σε συμπτώματα που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά: ρυτίδες, ακμή, λιγούρες, χρόνια κόπωση, αύξηση βάρους, αϋπνία, στειρότητα, εναλλαγές της διάθεσης… Σας φαίνεται γνωστό; Πάμε να τα μάθουμε όλα!

Δες και αυτό: Διατροφικά tips για λεπτή μέση: Είναι πιο απλά από όσο νομίζεις!

Τι είναι η ακίδα γλυκόζης;

Μια απότομη αύξηση της γλυκόζης είναι μια μεγάλη αύξηση στη συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα μας μετά το φαγητό. Μια ακίδα συνήθως συμβαίνει αφού τρώμε ένα γεύμα που είναι πλούσιο σε γλυκά ή αμυλούχα τρόφιμα. Μια απότομη αύξηση της γλυκόζης ακολουθείται από μια πτώση ή μια «σύγκρουση ζάχαρης». Οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε σε ένα τρενάκι όλη την ημέρα—ακίδα, σταγόνα, ακίδα, σταγόνα. Και νιώθουμε έντονα τα αποτελέσματα.

Πώς οι αιχμές οδηγούν σε λαχτάρα

Κάθε φορά που τα επίπεδα γλυκόζης μας πέφτουν μετά από μια αύξηση, το κέντρο της λαχτάρας στον εγκέφαλό μας ενεργοποιείται. Η συνέπεια; Τα επεξεργασμένα τρόφιμα και η ζάχαρη φαίνονται πολύ, πολύ ελκυστικά. Δεν είναι έλλειψη θέλησης τελικά... είναι τα επίπεδα της γλυκόζης μας.

Εικόνα
sugar

 

Πώς οι αυξήσης της γλυκόζης οδηγούν σε ρυτίδες και γήρανση

Κάθε απότομη αύξηση της γλυκόζης επιταχύνει μια διαδικασία που ονομάζεται γλυκοζυλίωση στο σώμα - η οποία μας γερνά εσωτερικά και εξωτερικά. Όταν η γλυκοζυλίωση επιτίθεται στο κολλαγόνο μας, αναπτύσσουμε ρυτίδες.

Πώς οδηγούν σε αύξηση βάρους

Ο αμυντικός μηχανισμός του σώματός μας ενάντια στις αυξήσης της γλυκόζης είναι η απόκρυψη της γλυκόζης στα λιποκύτταρά μας. Αυτό οδηγεί στο να μεγαλώνουν τα λιποκύτταρα και μαζί τους και το μέγεθος της μέσης μας. Με λιγότερες αυξήσεις της γλυκόζης έρχεται λιγότερη αύξηση λίπους και πολύ πιο εύκολος χρόνος απώλειας βάρους. Πρέπει να σε πείσουμε παραπάνω;

Πώς αποφεύγουμε τις αυξήσεις της γλυκόζης;

Τελειώσατε με τις δίαιτες; Το ίδιο και εμείς. Η αποφυγή των αυξήσεων της γλυκόζης δεν έχει να κάνει με τη μέτρηση των θερμίδων ή το αντίο στους υδατάνθρακες. Το κόλπο; Eπιλέγοντας ένα αλμυρό αντί για ένα γλυκό πρωινό, προσθέτοντας ένα ορεκτικό λαχανικών σε κάθε γεύμα και πίνοντας μια κουταλιά της σούπας ξύδι σε νερό πριν φάμε κάτι γλυκό. Τόσο απλά. Τέλος, χρησιμοποιούμε τους μυς μας για 10 λεπτά αμέσως μετά το φαγητό. Και όταν θέλουμε αυτό το εκπληκτικό κέικ τότε να το τρώμε ως επιδόρπιο στο επόμενο γεύμα μας αντί με άδειο στομάχι.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Τα φρούτα τελικά περιέχουν πολλή ζάχαρη;

Αγαπημένο