ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αυτή είναι η καθημερινή κίνηση που κάνουμε όλοι και επιβαρύνει τον αυχένα μας!

Με την κίνηση αυτή πενταπλασιάζεται το βάρος που σηκώνει!
05.03.2023
1
'
Αυτή είναι η καθημερινή κίνηση που κάνουμε όλοι και επιβαρύνει τον αυχένα μας! Photo/Istock

Είναι γνωστό πως το κινητό χρησιμοποιείται καθημερινά και για πολλές ώρες από όλους μας με αποτέλεσμα να επηρεάζει αρνητικά το σώμα μας, όσο και η σωστή στάση του.

Ωστόσο όσο χανόμαστε στην οθόνη του κινητού μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο αυχένας επιβαρύνεται σε μεγάλο βαθμό, χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Ειδικότερα, το κανονικό κεφάλι ενός ενήλικα ζυγίζει 4,5 έως 6 κιλά ενώ το βάρος του αυξάνεται έως και πέντε φορές παραπάνω όταν σκύβουμε προς τα εμπρός, σε γωνία 45 μοιρών, αυξάνοντας βάρος ισοδύναμου με περίπου 22 κιλά!

Μάθε επίσης: Αφρικανική σκόνη: Πόσο επικίνδυνη είναι τελικά για την υγεία μας;

Σύμφωνα με τους ειδικούς η επαναλαμβανόμενη καταπόνηση των οστών, των νεύρων και των μυών στην περιοχή αυτή μπορεί να δημιουργήσει χρόνιο πόνο.

Εκτός αυτού θα μπορούσε να προκαλέσει και εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων υγείας όπως μυϊκή δυσκαμψία, φλεγμονή στις αρθρώσεις (κοινή ως αρθρίτιδα) ακόμη και οστικές εξάρσεις ή δισκοκήλες.

Εικόνα
https://bestofyou.gr/cat/ygeia/nea/afrikaniki-skoni-poso-epikindyni-einai-telika-gia-tin-ygeia-mas

Όπως σημειώνει η δρ. Kavita Trivedi, αναπληρώτρια καθηγήτρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης στο Πανεπιστήμιο Southwestern του Τέξας, «Το ανθρώπινο σώμα από τη φύση του δεν είναι σχεδιασμένο να έχει κλίση. Επομένως, όταν κοιτάμε προς τα κάτω για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ασκείται επιπρόσθετη πίεση στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης».

Όσο περισσότερο λοιπόν γέρνει το σώμα προς τα κάτω, τόσο βαρύτερη είναι η πίεση με μια κλίμακα 60 μοιρών και ισοδυναμεί με 27 κιλά.

Διάβασε ακόμα: 4 τρόποι για να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό φούσκωμα στο στομάχι!

Ως προς την θεραπεία του πόνου στον αυχένα είναι σίγουρα οι φαρμακευτικές αγωγές, οι ενέσιμές θεραπείες αλλά και οι φυσικοθεραπείες που βοηθούν στην αντιμετώπιση. Σε ακόμα πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί μέχρι και χειρουργική επέμβαση αν αυτό κρίνεται απαραίτητο!

Φωτογραφικά Πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο