ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σε πονάει ο αυχένας σου λόγω τηλεργασίας; Πώς να ανακουφιστείς

Η κακή στάση σώματος, είναι η νούμερο ένα αιτία.
3
'
ponos-ston-afxena-tilergasia-tips

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά η τηλεργασία είναι ίσως ένας από τους λόγους που σε πονάει ο αυχένας σου. Λίγο το ότι το γραφείο σου στο σπίτι δεν έχει τις ίδιες ανέσεις, λίγο του ότι τελικά σύμφωνα με έρευνες, δουλεύεις περισσότερο, νομίζω έχεις βρει και εσύ την πηγή του κακού. Δεδομένου όμως ότι αυτό πρόκειται για μια συνθήκη που δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα, ίσως πρέπει να σκεφτείς κάποιους απλούς αλλά πρακτικούς τρόπους για να μην τον καταπονείς τόσο.

Η θέση του υπολογιστή παίζει ρόλο

Η θέση του υπολογιστή, και ειδικά της οθόνης του στο γραφείο σου, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο κατά πόσο καταπονείται ο αυχένας σου. Οι ειδικοί συστήνουν να τον τοποθετήσεις ακριβώς στο ύψος των ματιών σου ώστε ούτε να σκύβεις, ούτε να σηκώνεις και πολύ το κεφάλι σου ενόσω εργάζεσαι σε αυτόν.

ponos-ston-afxena-tilergasia

Εσύ, σηκώθηκες από την καρέκλα σου σήμερα;

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου κάθε μία ώρα, συστήνεται να σηκώνεσαι από την καρέκλα του γραφείου σου (ναι, όση δουλειά και να έχεις), και να κάνεις ένα mini stretching. Σου παίρνει μόλις 2 λεπτά και όλο σου το σώμα θα σε ευγνωμονεί στο τέλος της ημέρας.

ponos-ston-afxena-tilergasia-anakoufisi

Με την πλάτη, τι γίνεται;

Ο αυχένας σου, συνδέεται με την σπονδυλική σου στήλη και αποτελεί ουσιαστικά την «κορυφή» της. Βεβαιώσου λοιπόν ότι η καρέκλα πάνω στην οποία κάθεσαι στηρίζει σωστά την πλάτη και την μέση σου, καθώς η κακή επιλογή καρέκλας είναι από τις κύριες αιτίες που σε πονάει όχι μόνο ο αυχένας, αλλά και η πλάτη και η μέση σου.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι όμως, αν έχεις έντονο ή επίμονο πόνο στον αυχένα να απευθυνθείς σε έναν ειδικό ώστε να σε καθοδηγήσει σωστά.

Αγαπημένο