ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Άνδρας vs Γυναίκα στον πονοκέφαλο: Ποιο φύλο αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα τελικά;

Η αλήθεια για τους πονοκεφάλους! Ποιο από τα δύο φύλα αντιμετωπίζει πιο συχνά κεφαλαλγίες;
22.06.2022
2
'
See the video
Άνδρας vs Γυναίκα στον πονοκέφαλο: Ποιο φύλο αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα τελικά; Πονοκέφαλοι_Φύλο

Η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» ασχολήθηκε πρόσφατα με τον πονοκέφαλο, και τις διαφορές με τις οποίες τον βιώνουν τα δύο φύλα. Στο Μιχάλη Κεφαλογιάννη μίλησε σχετικά η νευρολόγος, Αηδονιώ Φιολάκη.

Όπως τόνισε η νευρολόγος, υπάρχουν διαφορές στο θέμα των πονοκεφάλων μεταξύ ανδρών και γυναικών. Οι γυναίκες εμφανίζουν πολύ πιο συχνά κεφαλαλγίες λόγω των ορμονικών διακυμάνσεων, οι οποίες επηρεάζουν και τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των πονοκεφάλων. Για παράδειγμα, η πτώση των οιστρογόνων πριν την περίοδο δίνει ένα έναυσμα στις κεφαλαλγίες.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει ένας φαινότυπος φύλου που παίζει ρόλο στο συγκεκριμένο θέμα όσον αφορά κυρίως τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η ημικρανία φαίνεται πως έχει πιο συχνή επίπτωση στις γυναίκες από ότι στους άντρες. Ωστόσο, δε σημαίνει πως οι άντρες δεν εμφανίζουν ημικρανίες.

Η αθροιστική κεφαλαλγία, που είναι ένα σπάνιο είδος, εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στους άντρες. Ο συγκεκριμένος τύπος κεφαλαλγίας κορυφώνεται μέσα σε 5 με 10 λεπτά. Μπορεί να διαρκέσει 45 λεπτά έως 2 ώρες και εμφανίζεται κυρίως κοντά στην περιοχή του ματιού και χαρακτηρίζεται από έναν εξαιρετικά επώδυνο πόνο.

Τέλος, οι γυναίκες θα αναζητήσουν πολύ πιο εύκολα τρόπους αντιμετώπισης της κεφαλαλγίας, αλλά και θα λάβουν ιατρικές συνταγές θεραπείας ή πρόληψης σε σχέση με τους άντρες.

Μάθετε ακόμη: Καλοκαιρινά φρούτα: Πόσες θερμίδες έχει το καθένα και ποιο να επιλέξεις αν κάνεις δίαιτα

Αγαπημένο