ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 tips για να καταπολεμήσεις τον πονοκέφαλο που σου προκαλείται, από τις πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή!

Περνάς πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου και ταλαιπωρείσαι από έντονους πονοκεφάλους; Τότε είσαι στο σωστό άρθρο!
29.11.2022
1
'
3 tips για να καταπολεμήσεις τον πονοκέφαλο που σου προκαλείται, από τις πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή! Photo/Istock

Είναι σίγουρο ότι στις δουλειές που απαιτείται να περνάτε πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, θα υπάρξουν και στιγμές που οι έντονοι πονοκέφαλοι θα σας βασανίζουν και θα σας εμποδίζουν από το να μπορείτε να συνεχίσετε παραγωγικά τη δουλειά σας.

Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καταπόνηση των ματιών, η οποία επηρεάζεται από το μπλε φως, που προκαλεί συχνά ημικρανίες και προέρχεται από την οθόνη του υπολογιστή.

Παρακάτω λοιπόν σας έχουμε 3 tips για να καταπολεμήσετε τον πονοκέφαλο που σας προκαλεί ο υπολογιστής!

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: 7 ιδανικές τροφές και ροφήματα για γρήγορη ανακούφιση από τους πόνους στην κοιλιά!

1. Ρυθμίστε την κατάλληλη φωτεινότητα στην οθόνη του υπολογιστή σας

Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε αν περνάτε πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή. Η φωτεινότητα της οθόνης πρέπει να συνδυάζεται με την φωτεινότητα γύρω σας, δηλαδή του χώρου στον οποίο βρίσκεται.

Το σημαντικότερο είναι να περιοριστεί η ταλαιπωρία των ματιών, η οποία πολύ σύντομα θα οδηγήσει σε πονοκέφαλο και γιατί όχι και σε μία μεγαλύτερη ημικρανία, που δεν θα υποχωρήσει εύκολα.

Ο χώρος που εργάζεστε πρέπει να παρέχει ένα πολύ καλά φωτισμένο δωμάτιο και αν δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, θα πρέπει να μειώσετε την φωτεινότητα της οθόνης σας και να επενδύσετε σε μία λάμπα γραφείου.

Εικόνα
Tips για τον Πονοκέφαλο από τον Υπολογιστή

2. Αυξήστε το μέγεθος της γραμματοσειράς που χρησιμοποιείται

Όλοι οι υπολογιστές έχουν την επιλογή να αλλάξετε το προεπιλεγμένο μέγεθος γραμματοσειράς που υπάρχει.

Μην εστιάζετε υπερβολικά πολύ σε ένα σημείο στην προσπάθειά σας να διαβάσετε κάποιο κείμενο, γιατί ταλαιπωρείται δίπλα τα μάτια σας.

Αν φτάσετε στο συμπέρασμα ότι στο τέλος της ημέρας το πρόσωπό σας αισθάνεται κουρασμένο, μπορεί να χρειάζεται να προσαρμόσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς σας και έτσι θα βοηθήσετε τα μάτια σας, να δουλεύουν πιο ξεκούραστα και θα μειώσετε τον κίνδυνο για πονοκεφάλους.

Εικόνα
Tips για τον Πονοκέφαλο από τον Υπολογιστή

3. Η διαμόρφωση του χώρου εργασίας είναι πολύ σημαντική

Ένα τακτοποιημένο γραφείο είναι πολύ σημαντικό πριν κάτσετε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας.

Η σωστή ρύθμιση θα σας δώσει κίνητρο να κάτσετε άνετα και να είστε χαλαροί, χωρίς να καταπονείται τον λαιμό σας.

Επίσης σημαντικό είναι να προσέχετε τον αυχένα σας, από τυχόν ενοχλήσεις. Βεβαιωθείτε ότι οθόνη του υπολογιστή σας βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας, με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται να στρίψετε σπονδυλική σας στήλη για να εστιάσετε.

Εικόνα
Tips για τον Πονοκέφαλο από τον Υπολογιστή

Η καρέκλα θα πρέπει να κοιτάει ευθεία μπροστά στην οθόνη. Εν κατακλείδι σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει λάμψη από άλλη πηγή φωτός στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Ρίξε μια ματιά: Τα 5 σημάδια SOS που δείχνουν ορμονική διαταραχή!

Αγαπημένο