Μαχαίρι μαγειρικής: Χρησιμοποιείς το ίδιο σε κάθε παρασκευή;

23.01.2021
1
'
Αν χρησιμοποιείς το ίδιο μαχαίρι σε κάθε μαγειρική σου παρασκευή, τότε χρειάζεται να διορθώσεις αυτή σου τη συνήθεια. Αν χρησιμοποιείς το ίδιο μαχαίρι για να κόψει το ωμό κρέας και στη συνέχεια το μαγειρεμένο κρέας ή ακόμα και τις ωμές σαλάτες τότε ο κίνδυνος διασποράς μικροβίων (μεταξύ των οποίων και η σαλμονέλα) από τα ωμό κρέας στα μαγειρεμένα τρόφιμα ή στα σαλατικά είναι υπολογίσιμος. Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές την Ασφάλεια των Τροφίμων, από την Βασιλική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας (RSPH) της Αγγλίας που συνιστούν να μην χρησιμοποιείται το μαχαίρι με το οποίο έχει κοπεί ωμό κρέας στα άλλα τρόφιμα.