ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μαίρη Μπάρκουλη: Τι είναι το χασιμότο από το οποίο πάσχει;

Όλα όσα δήλωσε η ίδια για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε με την υγεία της!
3
'
Το πρόβλημα υγείας της Μαίρης Μπάρκουλη NDP

Η Μαίρη Μπάρκουλη εισήχθη, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου, στο νοσοκομείο. Η ίδια μάλιστα έσπευσε να ενημερώσει τους ακόλουθούς της για την κατάστασή της, γράφοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, "Καλησπέρα από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο... Μεγάλη καταιγίδα ήρθε... Στείλτε αγάπη γιατί με πιάνει το παράπονο και όλο κλαίω. ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ".

Η ίδια μιλώντας στον  Γιάννη Πουλόπουλο και την εκπομπή "Super Κατερίνα", μίλησε "ανοιχτά" για την υγεία της, αποκαλύπτοντας πως πάσχει από Χασιμότο, "Είμαι στο νοσοκομείο, δυστυχώς έχουν γίνει πολλά αυτές τις ημέρες. Όταν ένας άνθρωπος πονάει πολύ και περνάει όσα έχω περάσει εγώ, όλα αυτά κάπου ξεσπάνε. Είχα πολλές έκτακτες συστολές στην καρδιά.. Πήγα στον καρδιολόγο μου και μου είπε ότι είμαι προεμφράγματος. Ανακαλύψαμε ότι έχω hashimoto που είναι αυτοάνοσο και συνδέεται με τα λεμφοκύτταρα. Μου είπαν σταμάτα μην περπατάς καθόλου γιατί είναι μία αρτηρία έτοιμη να σπάσει και να πάθεις έμφραγμα. Όλα αυτά γίνονται από το στρες και την στεναχώρια. Ο Νίκος είναι χάλια κλαίει του έχω απαγορεύσει να έρχεται να με βλέπει. Δεν θέλω να έρθει γιατί έβλεπε συνέχεια τον πατέρα του στα νοσοκομεία".

 

Τι είναι το Χασιμότο από το οποίο πάσχει η Μαίρη Μπάρκουλη

Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο αποτελεί μια αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει τον θυρεοειδή αδένα, προκαλώντας μειωμένη έκκριση σε διάφορες ορμόνες, όπως θυροξίνη (Τ4) και η τριοδοθυρονίνη (Τ3). Ακόμα και με φαρμακευτική αγωγή, τα συμπτώματα μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της καθημερινότητας.

Έρευνες δείχνουν ότι η διατροφή και η τροποποίηση της καθημερινότητας μπορούν να ηρεμήσουν τις επιπτώσεις της νόσου Χασιμότο εν αντιθέσει με την φαρμακευτική αγωγή.

Κάθε άτομο που νοσεί αντιδρά διαφορετικά σε κάθε θεραπεία, για αυτό τον λόγο η εξατομικευμένη θεραπεία είναι πολύ σημαντική.

Η διατροφή καθώς και ο τρόπος ζωής είναι ζωτικής σημασίας για την ορθή διαχείριση της νόσου, καθώς πολλές φορές τα συμπτώματα δεν υποχωρούν μέσω φαρμακευτικής αγωγής. Μια φλεγμονή μπορεί να λειτουργήσει σαν δείκτης αυτοάνοσου νοσήματος όπως είναι η νόσος Χασιμότο. Αν θες να μάθεις πως η διατροφή και ο τρόπος ζωής επηρεάζουν την νόσο, καθώς και τα συμπτώματα, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής της, διάβασε περισσότερα εδώ.  

Αγαπημένο