ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Δεν είναι μόνο ο Bruce Willis- Διάσημοι ηθοποιοί που είχαν αφασία και δεν το γνωρίζαμε

Μάθε ποιοι άλλοι καλλιτέχνες πάσχουν από αφασία, το γνώριζες;
11.04.2022
1
'
Δεν είναι μόνο ο Bruce Willis- Διάσημοι ηθοποιοί που είχαν αφασία και δεν το γνωρίζαμε Bruce Willis αφασία

O Bruce Willis αποτελεί έναν από τους ηθοποιούς που με τις ταινίες του έχουμε δημιουργήσει μερικές από τις αγαπημένες μας αναμνήσεις. Ο ηθοποιός μπορεί να βγήκε αλώβητός από τα γυρίσματα της ταινίας «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», αλλά ότι συμβαίνει στις ταινίες φαίνεται πως παραμένει εκεί.

Ο ηθοποιός πάσχει από μία εγκεφαλική διαταραχή που ονομάζεται «αφασία». Μάλιστα η διαταραχή αυτή είναι ικανή να τον κρατήσει μακριά από τη δουλειά του και την καριέρα της υποκριτικής στην οποία ο ίδιος έχει αφοσιωθεί εδώ και 40 πλέον έτη. 

Τι είναι η αφασία; 

Η αφασία είναι μια διαταραχή που οδηγεί σε βλάβη μέρη του ανθρώπινου εγκεφάλου, τα οποία σχετίζονται με τη γλώσσα και κυρίως με την λεκτική επικοινωνία. Συνήθως εμφανίζεται μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ή τραυματισμό στο κεφάλι. Τα άτομα με αφασία βιώνουν αλλαγές στην ικανότητά τους να επικοινωνούν. 

Δεν είναι ο μόνος ηθοποιός όμως που πάσχει από τη νόσο της αφασίας. Γνώριζες ότι ίσως μερικοί από τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες να πάσχουν από αυτό;

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι καλλιτέχνες και πως αντιμετωπίζουν την αφασία;

Δείτε εδώ : Social Media και ψυχική υγεία, ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Εμίλια Κλαρκ:

Η Εμίλια Κλάρκ ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας ως μητέρα των δράκων, λίγο μετά το τέλος των γυρισμάτων του πρώτου κύκλου της σειράς "Game of Thrones", τον Φεβρουάριο του 2011, μετά από έντονους πόνους στο κεφάλι, η 24χρονη ηθοποιός οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και υπεβλήθη σε επέμβαση. Η Εμίλια Κλαρκ την ίδια περίοδο υπέφερε και από αφασία. Μέχρι τον Μάρτιο του 2019 είχε αναρρώσει πλήρως.

 

 

Σάρον Στόουν:

Το 2001 η ηθοποιός Σάρον Στόουν υπέστη ένα εγκεφαλικό, το οποίο κάποτε είχε περιγράψει στους The Times ως μια μεγάλη εγκεφαλική αιμορραγία που διήρκεσε 9 μέρες. Με αποτέλεσμα του ανευρύσματος η σταρ υπέφερε από τραύλισμα και αφασία.

 

 

Τέρι Τζόουνς:

Λίγο πριν την απονομή του βραβείου από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, ένας εκπρόσωπος του Τέρι Τζόουνς αποκάλυψε πως "διαγνώστηκε με πρωτοπαθή προϊούσα αφασία, μια παραλλαγή της μετωποκροταφικής άνοιας".

"Η ασθένεια επηρεάζει την ικανότητά του να επικοινωνεί ενώ πλέον δεν είναι σε θέση να δίνει συνεντεύξεις". Ο ηθοποιός απεβίωσε στα 77 του χρόνια.

Δείτε επίσης:Αυτοί είναι οι διάσημοι ηθοποιοί που απολύθηκαν λόγω κακής συμπεριφοράς και αγένειας

Γκλεν Κάμπελ:

Το 2011 ο τραγουδιστής της κάντρι και κιθαρίστας,  Γκλεν Κάμπελ ανακοίνωσε πως είχε διαγνωστεί με τη νόσο του Αλτσχάιμερ αλλά πως εξακολουθούσε να επιθυμεί να ανεβαίνει στη σκηνή και να φτιάχνει μουσική.

Τον Αύγουστο του 2017 η σύζυγός του, Κίμπερλι Γούλεν, αποκάλυψε πως ο μουσικός είχε βρεθεί επίσης αντιμέτωπος με την αφασία, έχοντας χάσει ένα μεγάλο μέρος της ικανότητάς του να επικοινωνεί αλλά και να καταλαβαίνει λέξεις. Ο Κάμπελ πέθανε τον ίδιο μήνα σε ηλικία 81 ετών.

Αγαπημένο